Udland

Dronning Margrethe og kronprins Frederik i Argentina: Vi kan nå mere sammen

Efter prins Henriks død er det nu kronprins Frederik, der støtter sin mor på statsbesøg. Det trives de begge med.

Dengang prins Henrik levede, var han dronning Margrethes rejsepartner på officielle besøg i udlandet. Den rolle har dronning Margrethes ældste søn, kronprins Frederik, overtaget under det officielle besøg i Argentina, som dronning Margrethe netop har indledt.

Både mor og søn er glade for at kunne hjælpe hinanden, fortæller de TV 2s udsendte.

- For det første er det vældig praktisk at være to om arbejdet. Man kan simpelt nå mere, når man har to par øjne at se med og to par hænder at sige goddag med. Det er faktisk også vældig hyggeligt, siger dronning Margrethe til TV 2.

Har mulighed for at være længere tid væk

Kronprins Frederik fortæller, at han har mulighed for at være længere tid afsted på statsbesøg end dronning Margrethe.

- Det er et statsbesøg, hvor dronningen er her alene, og min far ikke er her mere, og jeg ser det som, at jeg assisterer min mor og i det her tilfælde støtter hende, siger kronprins Frederik.

Hans mor erkender, at hendes søn trækker et tungt læs.

- Han tager lidt mere omkring end jeg gør, og han starter tidligere, og det gør ikke noget, siger dronning Margrethe med et smil.

I går måtte dronning Margrethe dog besøge den argentinske præsident Mauricio Macri alene, da kronprins Frederiks fly var forsinket. Tirsdag hilste dronning Margrethe og kronprins Frederik i Buenos Aires på deltagerne i det danske erhvervsfremstød, der er en del af det danske erhvervsfremstød.

Kom seks timere senere

Det er første gang dronning Margrethe rejser alene med kronprins Frederik på udenlandsk statsbesøg. 

Dronning Margrethe ankom alene til Buenos Aires den 17. marts, imens kronprins Frederik fløj derned dagen efter. Kongehuset undgår så vidt muligt, at regenter følges i samme transportmiddel, hvis et uheld skulle ske. Derfor var det planlagt, at mor og søn ankom hver for sig. 

Kronprins Frederik ankom dog seks timer senere end planlagt på grund af flyforsinkelser og olie på landingsbanen i Buenos Aires, der betød, at flyet måtte omdirigeres fra Buenos Aires lufthavn til landing i Paraguay. 

De næste dage skal de på en række officielle besøg i Argentina.

Her skal de blandt andet besøge trekantsområdet Tandil, Necochea og Tres Arroyos, hvor størstedelen af de danske udvandrere til Argentina valgte at slå sig ned.