Udland

Syv ofre udskrevet efter masseskyderi i New Zealand

41 personer er fortsat indlagt på hospitalet i Christchurch, efter at en gerningsmand affyrede skud i moskéer.

7 af de 48 personer, der var indlagt på hospitalet efter skyderier i den newzealandske by Christchurch fredag, er blevet udskrevet.

Det fortæller hospitalschef Greg Robertson.

En eller flere gerningsmænd gik fredag eftermiddag lokal tid ind i to moskéer i New Zealand og begyndte at skyde løs under fredagsbønnen.

49 personer er indtil videre afgået ved døden, mens flere har alvorlige skader. Ifølge Robertson kæmper blandt andre en fireårig pige for sit liv. Hun er i kritisk tilstand og er blevet overflyttet til Auckland Hospital for videre behandling.

Vi har haft patienter med skader mod størstedelen af kroppen, der varierer fra forholdsvis overfladiske skader til mere komplekse skader i blandt andre brystet, bækkenet og hovedet.

Greg Robertson, hospitalschef

Yderligere 11 skudofre er i kritisk tilstand, men de er fortsat på Christchurch Hospital, forklarer Greg Robertson.

- Vi har haft patienter med skader mod størstedelen af kroppen, der varierer fra forholdsvis overfladiske skader til mere komplekse skader i blandt andre brystet, bækkenet og hovedet, siger han.

Nogle af ofrene i masseskyderierne kan derfor se frem til længere tid på hospitalet, hvor dem med komplekse skader også har behov for yderligere operationer.