Udland

Hun fortalte Berlusconis hemmeligheder - nu tror politiet, at hendes død er alt andet end tilfældig

Myndighederne har nu indledt en efterforskning af sagen som en drabssag.

Mystisk dødsfald vækker gys i Italien. De italienske myndigheder har nu iværksat en undersøgelse af den tidligere model Imane Fadils død.

Kvinden som var kronvidne i en sag om sex med mindreårige mod Italiens tidligere ministerpræsident Silvio Berlusuconi er ifølge mistanken blevet forgiftet med et miks af radioaktive stoffer, som særligt russere er eksperter i at blande og anvende mod uønskede personer.

Giften tog langsomt livet af den 34-årige fotomodel og showpige og skulle ikke have efterladt sig spor.

Det skriver flere italienske medier, blandt andet dagbladet Repubblica, som var den første avis, der skrev om Berlusconis usædvanligt tætte forhold til en række helt unge piger, der var tiltrukket af hans showbiz-verden.

Spektakulær sag 

Kvinderne deltog i Berlusconis sammenkomster, som værten selv kaldte “elegante middagsselskaber”, men hvad der i virkeligheden foregik til de såkaldte bunga bunga-fester blev først afsløret af den nu afdøde model, Imane Fadil.

Hun var således et kronvidne i både den første og senere i flere andre retssager mod den tidligere italienske regeringsleder, som ud over sex med den mindreårige prostituerede 'Ruby Hjerteknuser' også var anklaget for blandt andet at have bestukket en række showpiger til tavshed eller falsk vidnesbyrd.

De famøse bunga bunga-fester

Silvio Berlusconi har mange gange sagt, at der intet skandaløst var ved de famøse bunga bunga-fester; at han var en generøs mand, der gerne inviterede unge piger til elegante middagsselskaber for at forlyste sine venner og for at glæde pigerne.

Festerne blev holdt jævnligt i slutningen af 00’erne, uden at nogen lagde mærke til, hvad der foregik.

To af Berlusconis venner og ansatte ved hans tv-stationer, Emilio Fede og Lele Mora, rekrutterede pigerne.

De lovede, at deres chancer for at få job som modeller og showpiger i nogle af de farvestrålende underholdningsprogrammer på Berlusconis kanaler, blev betydeligt forbedret, hvis de deltog i de private fester. 

Saftige detaljer kom frem 

Da pigerne med Imane Fadil i spidsen begyndte at afsløre, hvad der foregik til selskaberne, kom der mange saftige detaljer frem. Mange af gæsterne kunne fortælle samme historie om, at de først fik serveret en overdådig middag og derefter blev vist ned i underetagen af villaen udenfor Milano.

Dernede var der bar, musik og et decideret “bunga bunga-rum”, hvor der skulle strippes og danses foran de mandlige “værter”, Berlusconi  og de to føromtalte empressarioer.

Alle tre var over 70 år på daværende tidspunkt. Nogle af pigerne blev bedt om at udføre seksuelle ydelser, og nogle var der for at “pynte”.

Flere har forklaret, at de fik kuverter med penge i, op imod 7000 euro, når de gik hjem.

"Betalte høj pris" for sandheden

Imane Fadil opnåede aldrig at få gang i den karriere som model, hun havde åbnet op for.

Efter at hun havde vidnet mod Berlusconi, fortalte hun til sin bror, sin advokat og sine venner, at hun “betalte en høj pris” for at have fortalt sandheden.

I januar blev hun indlagt med stærke mavesmerter og svimmelhed. På hospitalet kunne de ikke umiddelbart finde ud af, hvad hun fejlede. Ifølge hendes advokat, Paolo Sevesi, nævnte hun selv en "frygt for at være blevet forgiftet", skriver nyhedsbureauet AGI. Hun døde 1. marts.

Det er først kommet frem nu, at myndighederne mener, at hun er blevet forgiftet. Der har været taget mange prøver, der nu lader til at bevise det. 

Derfor har myndighederne nu indledt en efterforskning af sagen som en drabssag.

Berlusconi-sagen

Berlusconi blev i 2013 idømt syv års fængsel for magtmisbrug og sex med den mindreårige 'Ruby Hjerteknuser', hvis borgerlige navn er Kharima El Maroug. Han blev samtidig udelukket fra at beklæde politiske poster.

Men i juli 2014 blev Silvio Berlusconi frikendt ved en appelret, fordi dommeren ikke mente, han var bevidst om Kharima El Marougs unge alder.

82-årige Berlusconi er efterfølgende blevet anklaget for at betale vidner til at afgive falske vidneforklaringer om bunga bunga-festerne.