Udland

Formodet gerningsmand bag moskéangreb fængsles til 5. april

Brenton Tarrant bliver ført ind i retssalen.  Pool / Ritzau Scanpix

28-årige Brenton Tarrant er sigtet for drab i forbindelse med skyderi i en moské i New Zealand fredag.

Brenton Tarrant, der er sigtet for at stå bag moskéangreb i New Zealand fredag, skal blive i fængslet indtil 5. april. Det beslutter retten i Christchurch ifølge nyhedsbureauet AFP og BBC.

Det fremgår ikke, hvordan den 28-årige mand forholder sig til drabssigtelsen, eller om han valgte at udtale sig i retten.

5. april skal retten igen vurdere, om den formodede gerningsmand bag skudangrebene, der indtil videre har kostet 49 personer livet, skal forblive fængslet.

Yderligere to personer er anholdt i sagen om drabene, men de ventes ikke at blive fremstillet for en dommer foreløbigt.

Der blev skabt skræk og rædsel i byen, da en bevæbnet mand fredag klokken 13.40 lokal tid gik ind i Masjid al Noor-moskéen i det centrale Christchurch og åbnede ild.

I moskéen var omkring 300 personer samlet til fredagsbøn, og antallet af døde som følge af angrebet i Masjid al Noor-moskéen var fredag aften dansk tid 41.

Rædslerne var dog langtfra ovre. Der blev også åbnet ild i en anden moské, Linwood Ave, hvor syv blev dræbt, heraf tre uden for bygningen.

Et sidste offer afgik fredag ved døden på hospitalet.

Politiet rykkede talstærkt ud, og personer i området blev opfordret til at blive indendørs, ligesom muslimer blev bedt om at blive væk fra moskéer resten af dagen. Det skyldes, at politiet frygtede, at der var risiko for, at der kunne ske flere angreb.

Lokale myndigheder fortalte fredag formiddag dansk tid, at 49 var blevet dræbt i skudepisoderne.