Udland

Edderkoppeslægt bliver opkaldt efter Star Wars-figur

Edderkoppen har særlige kendetegn, der ledte forskernes tanker hen på Star Wars-soldaterne.

Hvis man kan genkalde sig et billede af stormtrooperne fra Star Wars-universet iklædt hvide dragter, så kan man måske også nikke genkendende til, at de er svære at kende forskel på.

Og det var netop det, der inspirerede en gruppe forskere, der har opdaget en ny slægt inden for edderkopper.

De er så ens i størrelse og markeringer, at forskerne har besluttet af navngive dem efter Star Wars-soldaterne, og de kendes fremover som Stormtropis. Det skriver Live Science.

Flere lighedstegn

De ottebenede stormtroopere tilhører en familie af edderkopper med hårløse ben, der har hjemme i Syd- og Mellemamerika.

Ifølge studiet er edderkoppeslægten god til at camouflere sig, og den har da også et andet lighedstegn med Star Wars-figuren.

Stormtroopere er nemlig knap så gode til at ramme og betegnes som decideret klodsede. Og det sidste er noget, der også passer på denne slægt af spindlere, viser studiet.

Flere opkaldt efter Star Wars-figurer

Stormtroopis er ikke det eneste dyr, der gennem tiden er blevet navngivet efter den verdenskendte science fiction-saga, der indtil videre tæller otte film og har en mere på vej.

En tyk sort bille er blevet opkaldt efter den onde Darth Vader og hedder derfor Agathidium vaderi. Den har fået navnet på grund af sit brede, skinnende hoved, der minder om skurkens hjelm.

Også Darth Vaders søn, Luke Skywalker, er at finde i dyreverdenen. I 2017 opdagede kinesiske og britiske forskere en ny abeart, der kom til at hedde The Skywalker Hoolock gibbon.

Både fordi de kinesiske bogstaver for det videnskabelige navn kan oversættes til 'himlens bevægelse' - men også fordi forskerne havde en forkærlighed for Star Wars.