Udland

IS-teenager har mistet endnu et barn

Syriens Demokratiske Styrker, der er støttet af USA, siger, at Shamima Begums baby er død.

Den britiske Shamima Begum, der som 15-årig sluttede sig til Islamisk Stat i Syrien, har mistet sin nyfødte søn, rapporterer det britiske medie BBC.

Sagen omkring Shamima Begum har udløst debat i Storbritannien, hvor hun har fået at vide, at hun får frataget sit statsborgerskab.

Syriens Demokratiske Styrker, der er støttet af USA, siger, at Begums baby er død.

Familiens advokat i London havde tidligere meddelt, at der var ubekræftede rapporter om, at Begums søn var død.

Shamima Begums hollandskfødte mand, Yago Riedijk, sagde tidligere på ugen, at han vil have hende til at vende tilbage til Holland sammen med ham fra Syrien.

Yago Riedijk og Begum blev gift, få dage efter at hun ankom til Islamisk Stats territorium i Syrien.

Ville tilbage til Storbritannien

Ifølge BBC tilbageholdes Riedjik, som er 27 år, i et kurdisk detentionscenter i det nordøstlige Syrien. Han står til at skulle seks år i fængsel, hvis han vender tilbage til Holland.

Riedijk siger i dag, at han tager afstand fra IS, og at han forsøgte at forlade gruppen. Han siger, at han har siddet fængslet i Raqqa, hvor han blev udsat for tortur, fordi IS beskyldte ham for at være hollandsk spion.

Begum, som i dag er 19 år, flygtede sammen med sin mand fra byen Baghouz - Islamisk Stats sidste territorium i det østlige Syrien.

Riedijk og Begum overgav sig til en syrisk milits og endte sammen med 39.000 andre i flygtningelejren al-Hawl i den nordlige del af landet. Begum er ifølge BBC et andet sted.

Teenagepigen har tidligere sagt, at hun ønsker at komme hjem til Storbritannien, fordi det vil være bedre for hendes nyfødte søn at vokse op der.

Hun har tidligere mistet to andre børn, der er døde af underernæring og sygdom, mens hun befandt sig i Islamisk Stats selvudråbte kalifat.

I flere interviews med britiske medier har Begum kritiseret visse aspekter af Islamisk Stat og dets kalifat. Men hun siger, at hun ikke fortryder, at hun rejste.

Begums sag har udløst politisk debat i London. Blandt andre Labours leder, Jeremy Corbyn, er stærkt imod, at Begum er frataget sit britiske statsborgerskab.