Ikonisk 'The Simpsons'-afsnit med Michael Jackson trækkes tilbage

16x9
'The Simpsons'. Foto: Scanpix / Scanpix

Afsnittet blev vist første gang 19. september 1991.

Den populære amerikanske tv-serie 'The Simpsons', melder sig nu ind i koret af aktører, der tager afstand fra det afdøde popikon Michael Jackson.

Det sker som følge af afsløringerne i dokumentaren 'Leaving Neverland', der fremkommer med nye beskyldninger om pædofili mod Michael Jackson.

Ifølge The Wall Street Journal trækker den verdensberømte animerede serie et afsnit fra seriens tredje sæson tilbage.

Det drejer sig om afsnittet 'Stark Raving Dad', der ifølge mediet Variety har fået ikonisk status, fordi Michael Jackson lægger stemme til en af karaktererne.

I afsnittet lægger Michael Jackson stemme til karakteren Leon Kompowsky, der møder Homer Simpson på en psykiatrisk afdeling. Karakteren er en hvid mand, der påstår, at han er Michael Jackson.

Vist første gang i 1991

Afsnittet har efterhånden mange år på bagen, da det blev vist første gang 19. september 1991.

- Det føles helt klart som den rette beslutning at træffe, siger Simpsons-producenten James L. Brooks til The Wall Street Journal.

Han fortæller, at medproducenterne, Matt Groening og Al Jean, er enige i beslutningen.

Afstemning

Tilbagetrækningen af episoden er blot den seneste reaktion på dokumentaren, der fredag kan streames for første gang i Danmark, da Danmarks Radio har sikret sig rettighederne.

Den tre timer lange dokumentar 'Leaving Neverland' fra Channel 4 havde premiere 3. marts på den amerikanske udgave af HBO.

Den er et nyt vidnesbyrd mod popstjernen fra to mænd, 36-årige Wade Robson og 40-årige James Safechuck, som begge står frem og fortæller, at de blev udnyttet seksuelt af Michael Jackson, da de var mellem 7 og 14 år gamle.

Michael Jackson er tidligere blevet frikendt for lignende beskyldninger.

DR afviser

Torsdag kom det frem, at flere australske og new zealandske radiostationer er stoppet med at spille Michael Jacksons musik.

Det samme gør sig gældende for BBC Radio 2, der ikke har spillet en eneste Michael Jackson-sang siden 23. februar.

I Danmark har DR indtil videre afvist at trække Jacksons musik fra radioen.

- I DR arbejder vi ikke med sorte lister over kunstnere, vi ikke spiller på radio, sagde DR's radiochef, Gustav Lützhøft, tirsdag.

- I stedet forholder vi os løbende til musikken og ikke mindst musikkens kontekst og overvejer, om der er omstændigheder, der gør, at vi for eksempel skal undgå at spille konkrete sange i en periode.