Udland

Venner og store stjerner sørger over Luke Perrys død

Han var en kærlig og utrolig talentfuld kunstner, skriver Leonardo DiCaprio.

Luke Perry afgik ved døden mandag aften dansk tid, og siden har en lang række kendte reageret på tabet af den 52-årige skuespiller.

Stephen King, David Hasselhoff og Leonardo DiCaprio udtrykker blandt andre deres sorg på Twitter.

Det samme gør skuespiller Ian Ziering, som spillede Steve Sanders i 'Beverly Hills 90210', der blev både hans og Luke Perrys store gennembrud.

- Kære Luke, jeg vil for evigt sole mig i de dejlige minder, vi har delt gennem de seneste 30 år. Må din næste rejse blive beriget af de pragtfulde sjæle, der er gået bort før dig, ligesom du har gjort for dem, du efterlader, skriver Ian Ziering på Twitter og Instagram.

En anden af seriens stjerner, Gabrielle Carteris, der spillede Andrea Zuckerman, skriver på Twitter:

- Kære Luke. Jeg er så knust og uden ord. Du, min ven, var en kæmpe sjæl og satte dit aftryk. Min kærlighed og mine bønner til din familie og alle, der elskede dig.

Shannen Doherty, som spillede Brenda Walsh i serien, udtrykker sin sorg i et interview med magasinet PEOPLE.

- Jeg er i chok. Knust over tabet af min ven. Jeg har så mange minder med Luke, som får mig til at smile, og som for evigt vil være i mit hjerte og sind, siger hun og beskriver ham som "en klog, stille, ydmyg og kompleks mand med et hjerte af guld".

Shannen Doherty fortæller også i interviewet, hvordan Luke Perrys børn ifølge ham selv var hans største bedrift.

Dylan McKay, som blev spillet af Luke Perry, og Brenda Walsh, som blev spillet af Shannen Doherty, fra serien 'Beverly Hills 90210'.

Ny rolle i ungdomsserie

Luke Perry vil især blive husket for sin rolle som Dylan McKay i ungdomsserien 'Beverly Hills 92010', der blev en kæmpe succes i 1990'erne. Men unge læsere vil måske også kende ham som faren i den amerikanske ungdomsserie 'Riverdale', der kører nu på Netflix og tv-kanalen CW.

I en meddelelse, der er blevet offentliggjort på Twitter, sender folkene bag Riverdale deres varmeste tanker til Luke Perrys efterladte:

- Vi er meget berørte over at høre, at Luke Perry er gået bort. Som et højt elsket medlem af Riverdale-, Warner Bros.- og CW-familien var Luke alt det, man kunne ønske sig: En utrolig omsorgsfuld, fuldendt professionel med et kæmpe hjerte, og en sand ven over for alle.

Nogle af skuespillerne fra serien har også reageret på tabet af deres vellidte kollega:

- Luke Perry var et af de rareste, varmeste, mest kærlige mennesker. Han gjorde altid sit yderste for at få mig til at føle mig tryg, hørt og set i sit nærvær. Jeg elsker dig virkelig meget, Luke, skriver Asha Bromfield, mens Molly Ringwald skriver:

- Mit hjerte er knust. Jeg vil virkelig savne dig, Luke Perry.

En lang række andre kendte har også reageret på den triste nyhed.

Blandt andet den oscarvindende skuespiller Leonardo DiCaprio, som spiller en af hovedrollerne i Quentin Tarantino-filmen 'Once Upon a Time in Hollywood', der får premiere i år og også har Luke Perry på rollelisten:

- Luke Perry var en kærlig og utrolig talentfuldt kunstner. Det var en ære at få lov til at arbejde med ham. Mine tanker og bønner går til ham og hans elskede.

Stjerneforfatteren Stephen King, der står bag bøger som 'Carrie' og 'Ondskabens Hotel', er også berørt af skuespillerens død:

Trøster 'Brenda'

Skuespiller, sanger og producer David Hasselhoff, der blev kendt for andre amerikanske tv-seriesucceser som 'Knight Rider' og 'Baywatch', er knust over at høre om Luke Perrys død:

- Han var en god ven - jeg beundrede hans arbejdsmoral og venlighed over for alle. Jeg mødte ham for nylig på en tegneseriemesse, han så fantastisk ud, og vi havde et skønt gensyn.

Skuespiller Sarah Michelle Gellar skriver på Instagram, at hun trøster Shannen Doherty, der spillede den ene part i Beverly Hills-kæresteparret Brenda Walsh og Dylan McKay.

- Hele min high school-tid blev formet af Brenda og Dylan. Nu holder jeg min gode ven Shannen Dohertys hånd, imens hun sørger over tabet af Luke Perry. Det her var ikke sådan, det skulle gå. Jeg håber, hans familie ved, hvor mange liv han har rørt, skriver hun.