Japansk minister måtte undskylde offentligt for forsinkelse på tre minutter

Det er ikke første gang, den japanske OL-minister er uheldig. Oppositionen kræver hans afgang.

Tre minutter var det, Japans OL-minister kom for sent til et møde i parlamentet.

Det var 180 sekunder, at de øvrige politikere i torsdags skulle vente på Yoshitaka Sakurada, men det var nok til, at han nu har givet en offentlig undskyldning for at være kommet for sent.

Det skriver BBC.

Efter mødet kritiserede medlemmer af oppositionen ham og mente, at forsinkelsen var respektløs over for hans embede som OL-minister. Oppositionspolitikerne valgte også at boykotte et møde i budgetudvalget i en fem timer lang protest.

Skuffet over OL-håb

Den voldsomme kritik og reaktion på Yoshitaka Sakuradas tre minutters forsinkelse bunder i en større og dybere utilfredshed med ham.

I sidste uge sagde han, at han følte sig svigtet, efter det store olympiske svømmehåb ved OL i Tokyo næste år Rikako Ikee havde fået leukæmi.

- Hun er en potentiel guldmedaljevinder. En atlet, som vi har store forventninger til. Jeg er virkelig skuffet, sagde Yoshitaka Sakurada.

Det blev han også presset til at undskylde.

Flere fadæser

Og rækken af tilfælde, hvor Yoshitaka Sakurada fremstår knap så heldig, er længere.

Sidste år fortalte han, at han aldrig brugte computere, hvilket blev mødt med kritik, eftersom han også er minister for cybersikkerhed. Han tilføjede, at han havde uddelegeret opgaverne til sine underordnede i ministeriet.

Der var også i 2016, da han beskrev de såkaldte trøstekvinder – de kvinder, der under Anden Verdenskrig blev voldtaget af japanske soldater - som ”professionelle ludere”.

Oppositionen har flere gange krævet hans afgang, og den tre minutters forsinkelse gav endnu engang anledning til at kritisere ham.

Også i den japanske befolkning er der skepsis omkring Yoshitaka Sakurada. Ifølge en meningsmåling beskrevet af det japanske medie The Asahi Shimbun mener 65 procent af de adspurgte ikke, at han er egnet til sit job.