Udland

Imitatorer afhørt af politiet, mens Hanoi forbereder topmøde mellem Trump og Kim

Det andet topmøde mellem Donald Trump og Kim Jong-un finder efter planen sted i Vietnams hovedstad, Hanoi, fra 27.-28. februar.

Egentlig skulle de efter planen først ankomme onsdag i næste uge til topmøde, men Donald Trump og Kim Jong-un overraskede alt og alle og dukkede fredag uanmeldt op i Hanois gader.

Eller gjorde de?

Ved første øjekast var det sikkert ikke til at se, at præsidenten fra USA og Nordkoreas leder havde droppet planerne og ankommet en lille uge for tidligt til den vietnamesiske hovedstad - og så alligevel.

For vietnamesisk politi gennemskuede i hvert fald happeningen, som de ikke fandt videre underholdende.

Afhørt af vietnamesisk politi

Efter de to imitatorer havde givet et interview på en lokal tv-station i Hanoi, dukkede der omkring 10 vietnamesiske politibetjente op og afhørte Howard X og Russell White, der efterligner henholdsvis Nordkoreas leder og USA's præsident.

- De sagde dybest set, at vi skulle stoppe med at udføre efterligningen, ellers ville vi blive smidt ud af landet, siger den professionelle imitator Howard X, der imiterer Nordkoreas leder, Kim Jong-un, om mødet med politiet til mediet Japan Times.

De to look-alikes havde dagen igennem turneret rundt i Hanois gader omgivet af sortklædte sikkerhedsfolk og omsværmet af journalister og pressefolk.

Men vietnamesisk politi var ikke vilde med optrinnet og fortalte parret, at de kun måtte rejse rundt i hovedstaden med en godkendt rejseplan.

Vil ikke forlade landet

Howard X, der lavede en lignende happening forud for Donald Trump og Kim Jong-uns første topmøde i Singapore i juni 2018, insisterede dog på, at han var på lovligt visit i Vietnam, og at han ikke vil forlade landet, medmindre han blev tvunget til at gøre det.

Russell White kom på vegne af Donald Trump med en klar udmelding forud for det reelle topmøde mellem de to ledere, der mødes over to dage fra 27.-28. februar.

- Vi arbejder mod at skabe fred. Gennem forhandlinger og med dialog, vil vi gerne hjælpe Nordkorea, sagde Donald Trumps imitator, hvilket afstedkom en kommentar fra Howard X.

- Forhåbentlig kan han se ud over alle mine atommissiler og løfte sanktionerne, lød det fra Kim Jong-uns look-alike.

Kim Jong-un på vej

Nordkoreas ægte leder, Kim Jong-un, indledte lørdag sin rejse mod Vietnams hovedstad, hvor han skal mødes med USA's præsident, Donald Trump.

I en pansret togvogn rullede Kim Jong-un ud fra den nordkoreanske hovedstad, Pyongyang, på sin rejse, der ventes at tage over to døgn igennem Kina.

Det første topmøde i juni sidste år mellem Donald Trump og Kim Jong-un resulterede i et løfte fra Kim Jong-un om, at han ville arbejde i retning mod en fuldstændig atomafrustning på den koreanske halvø.

Der har imidlertid ikke været mange meldinger om konkrete fremskridt siden da.