R. Kelly er anholdt - sigtet for grove seksuelle overgreb

Der blev fredag aften udstedt en arrestordre på sangeren R. Kelly. R&B-stjernen meldte efterfølgende sig selv til politiet i Chicago.

Efter lang tids anklager og rygter er den amerikanske sanger R. Kelly fredag blevet sigtet for ti tilfælde af grove seksuelle overgreb.

Det skriver lokale medier på baggrund af retsdokumenter.

52-årige Robert Sylvester Kelly, som han rettelig hedder, har i årevis været anklaget for seksuelt at misbruge kvinder og mindreårige piger. Rygterne er taget til de seneste uger i kølvandet på dokumentarserien 'Surviving R. Kelly'.

Sangeren har konsekvent nægtet alle anklager og er ikke tidligere dømt.

Meldte sig selv til politiet

Fredag aften dansk tid blev der udstedt en arrestordre på R&B-stjernen, og den 52-årige sanger har efterfølgende meldt sig selv til politiet i Chicago.

Det skriver BBC.

R. Kelly er ifølge sin advokat Steve Greenberg "chokeret" over de seneste hændelser.

Nyhedsbureauet AP skriver desuden, at R&B-stjernen er "usædvanligt skuffet og deprimeret" over anklagerne og fastholder sin uskyld.

Politiet i Chicago oplyser via Twitter, at R. Kelly søndag skal i retten søndag.

27 minutter lang sexvideo

Ifølge nyhedsbureauet AFP drejer ni af de ti sigtelser mod R. Kelly sig om mindreårige på 13 til 16 år.

R. Kelly blev i 2008 frikendt ved en retssag, hvor han var anklaget for at have sex med en 13-årig pige. Anklagere viste blandt andet en 27 minutter lang video, der angiveligt viste de to have sex.

Retten vurderede ikke, at videoen var bevis nok, selv om kvaliteten skal have været god. Flere vidner bekræftede også, at det var R. Kelly og den 13-årige pige, der optrådte på videoen.

R. Kelly er en af de bedst sælgende kunstnere nogensinde. Han er blandt andet kendt for hittet 'I Believe I Can Fly'.