Udland

80 jødiske gravsteder er udsat for hærværk i Frankrig

En jødisk gravplads er blevet vandaliseret i Frankrig, hvor der er varslet demonstrationer mod antisemitisme.

Omkring 80 gravsteder på en jødisk gravplads i Frankrig er blevet udsat for hærværk. Det oplyser lokale myndigheder.

Skaderne blev opdaget tirsdag morgen på gravpladsen, der ligger i den lille by Quatzenheim i Alsace-regionen nær grænsen til Tyskland.

Hærværket sker på et tidspunkt, hvor der er varslet store demonstrationer mod stigende antisemitisme i Frankrig.

I weekenden måtte fransk politi gribe ind for at beskytte den jødiske forfatter Alain Finkielkraut fra en gruppe demonstranter i Paris. På en video kan demonstranterne høres råbe "beskidte zionist" og "Frankrig tilhører os".

Hundredvis af lovbrud årligt

Frankrig har den største andel af jødiske indbyggere efter Israel og USA.

I Frankrig blev der sidste år registreret 541 antisemitiske lovbrud. Året forinden lød antallet på 311.

- Det stopper bare aldrig. Det er chok efter chok, siger Maurice Dahan, der er den regionale leder for Frankrigs primære jødiske institution.

- Jeg ved ikke, hvor længe det her kan fortsætte. Det giver mig kvalme, siger han efter hærværket på den jødiske gravplads.

'Sorte ulve fra Alsace'

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, rejser tirsdag til gravpladsen for at inspicere hærværket, oplyser den franske indenrigsminister.

Billeder viser, at der er blevet spraymalet lyseblå hagekors på de vandaliserede gravsteder. På et af gravstederne står også ordene "Elsassisches Schwarzen Wolfe", som betyder "Sorte Ulve fra Alsace" - navnet på en gruppe, der havde tilknytning til nynazister tilbage i 1970'erne.

I december blev næsten 40 gravsteder og et mindested for Holocaust-ofre vandaliseret på en jødisk gravplads en halv times kørsel fra Quatzenheim.