Saudi-Arabien benægter rolle i sag om læk af intime billeder af verdens rigeste mand

16x9
Jeff Bezos og konen MacKenzie Bezos fortalte i januar, at de skulle skilles efter mange års ægteskab. Foto: Danny Moloshok / Ritzau Scanpix

Også The National Enquirer afviser, at Saudi-Arabien har haft en finger med i spillet.

I weekenden var Saudi-Arabien ude og benægte at have været indblandet i den omdiskuterede sag mellem tabloidmediet The National Enquirer og Jeff Bezos, stifter og indehaver af Amazon.

Det skriver det britiske medie The Guardian.

Tændstikken, der satte ild til bålet, var et blogindlæg udgivet af Jeff Bezos. I indlægget anklager han The National Enquirer for afpresning. Men han inddrager også både Donald Trump og Saudi-Arabien. De nævnes, fordi Amazon-stifteren er medejer af mediet The Washington Post, hvilket ifølge ham selv "får mange til at se ham som en fjende".

- Det lyder som en sæbeopera

Især The Washington Posts kritiske dækning af Saudi-Arabiens rolle i sagen om avisens egen myrdede saudiarabiske klummeskibent, Jamal Khashoggi, har givet Jeff Bezos anledning til at spekulere i, om de kunne have interesse i at skade hans ry.

Inden sin død havde Jamal Khashoggi skrevet flere kritiske indlæg om Saudi-Arabien i The Washington Post.

Men de beskyldninger vil Saudi-Arabien ikke have siddende på sig. Derfor var landets udenrigsminister, Adel al-Jubeir, i weekenden ude og understrege, at de ikke har haft en finger med i spillet.

- Det her er en sag mellem de to parter, og vi har intet at gøre med det, udtalte han til det amerikanske medie CBS og tilføjede:

- For mig lyder det mest af alt som en sæbeopera.

Hvad går det ud på?

I det føromtalte blogindlæg afslører Amazon-stifteren en korrespondance med AMI, mediehuset, der driver The National Enquirer, hvor de truer med at offentliggøre intime billeder af ham.

Offentliggørelsen vil ifølge blogindlægget ske, hvis ikke Jeff Bezos afblæser en igangsat undersøgelse af mediets tidligere dækning af en sag om Jeff Bezos og en elskerinde.

Efter Jeff Bezos' skilsmisse i januar sidste år afslørede det kulørte medie nemlig, at den magtfulde mand havde været sin ekskone utro.

Bezos' undersøgelse har til formål at afsløre, hvordan mediet havde fået fat i informationerne, og om dækningen af sagen var ”politisk motiveret eller under indflydelse af politiske kræfter”.

Forsvarsadvokat bakker op

Saudi-Arabiens benægtelse bakkes op af Elkan Abramowitz. Han er forsvarsadvokat for David Pecker, som er bestyrelsesformand og administrerende direktør hos AMI.

Advokaten forklarer til den amerikanske tv-kanal ABC, at The National Enquirer fik adgang til billederne gennem en journalistisk kilde, ikke en politisk.

- AMI vil gerne understrege, at sagen ikke har afsæt i hverken Det Hvide Hus eller The Washington Post. Det havde intet med dem at gøre. Mediet fik historien fra en velkendt kilde, siger han.