Kidnappere sender ny besked til norsk milliardærkones familie

Politiet opfordrer kidnapperne til at give beviser for, at Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er i live.

Norsk politi og familien til den forsvundne Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er igen blevet kontaktet af personerne, som hævder at have kidnappet den norske milliardærfrue. 

Det oplyser politiet mandag på et pressemøde. 

Den nye henvendelse er sket på en anden kommunikationsplatform end tidligere, og som ifølge politiet er bedre egnet til at føre en dialog. 

- For at undgå indblanding fra udefrakommende kan vi ikke sige, hvilken platform der er tale om, hvornår beskeden kom, eller hvad den indeholdt, siger efterforskningsleder Tommy Brøske.   

Politiet understreger dog, at heller ikke den nye henvendelse indeholder livstegn fra Anne-Elisabeth Falkevik Hagen. De opfordrer derfor fortsat familien til ikke at indgå i forhandlinger uden at have fået sikre livstegn. 

- Politiet fortsætter med at tro på, at hun lever og er i god behold. Men det er urovækkende, at der ikke er kommet livstegn trods gentagne ønsker fra familien, siger Tommy Brøske. 

Forsvandt sporløst fra sit hjem  

På et efterfølgende pressemøde mandag aften oplyser familiens advokat, Svein Holden, at Hagen-familien kommer til at følge politiets råd om ikke at betale løsepenge, før de har fået et livstegn fra Anne-Elisabeth Falkevik Hagen. 

Advokaten antyder dog, at kidnapperne i deres seneste henvendelse har skitseret, hvordan familien kan modtage et livstegn. Sker dette, vil familien arbejde for at få Anne-Elisabeth Falkevik Hagen hjem i sikker behold. 

- Familien glæder sig over, at de, som hævder at have Anne-Elisabeth, har kontaktet os på en anden og bedre måde. Det negative er, at der er tale om envejskommunikation, siger advokat Svein Holden. 

68-årige Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er gift med den norske rigmand Tom Hagen. Hun forsvandt sporløst fra sit hjem i Lørenskrog i Norge 31. oktober sidste år. 

Politiet mener, at hun er blevet bortført og holdt derfor efterforskningen hemmelig i flere dage, inden man gik offentligt ud med sagen. 

Siden offentliggørelsen har det dog været yderst sparsomt med egentlige gennembrud i sagen.

Tidligere kontakt har ikke vist tegn på liv 

Det er tidligere kommet frem, at der ved Anne-Elisabeth Falkevik Hagens forsvinden er blevet efterladt "et skriftligt dokument" i familiens hus med trusler og et krav om løsepenge i kryptovaluta.

Siden bortførelsen har politiet to gange tidligere offentliggjort, at der har været kontakt med kidnapperne. Senest var 16. januar, da familien modtog en besked fra kidnapperne via en krypteret digital kommunikationsplatform. 

Heller ikke i de tidligere tilfælde indeholdt beskederne bevis på, at kidnapperne har Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, eller at hun er live.