Indonesisk politi truede mistænkt med slange

Indonesisk betjent har brugt en slange til at skræmme en mistænkt. Politiet undskylder.

Indonesisk politi indrømmer, at en lokal betjent har brugt en slange til at skræmme en mand mistænkt for tyveri af mobiltelefoner. Det skriver Guardian via nyhedsbureauet AP.

Indrømmelsen kommer, efter en video af hændelsen er blevet spredt på de sociale medier. På videoen er den mistænkte lagt i håndjern, mens en stor mørkebrun slange bugter sig omkring den mistænktes hals og hofte.

Videoen viser, hvordan den mistænkte skriger, mens betjenten grinende presser slangens hoved op i den mistænktes ansigt. Samtidig spørger betjenten, hvor mange mobiltelefoner den mistænkte har stjålet.

Advokat: Det er tortur

Det er menneskerettighedsadvokaten Veronica Koman, der har spredt videoen.

Ifølge AP kalder hun politiets metoder for tortur. Spørger man hende, viser videoen den seneste episode i en lang række hændelser, hvor politiet bruger slanger til at skræmme mistænkte.

Hun kalder det samtidig for et billede på, hvordan politiet opfører sig racistisk overfor de lokale indbyggere i den østligste del af Indonesien.  

- Slangen var ikke giftig

Politiet i Indonesien undskylder nu hændelsen, men de påpeger, at slangen ikke var giftig, og at de ikke tævede den mistænkte.

Desuden fortæller den lokale politichef Tonny Ananda Swadaya, at de involverede betjente er blevet forflyttet og modtager efteruddannelse i etisk opførsel.