Udland

Demokratisk senator vil generobre Midtvesten fra Trump

Amy Klobuchar håber at kunne få samme opbakning i de stater, hvor Trump vandt i 2016, som hun har i Minnesota.

Endnu et navn er kommet på den stadig voksende liste over demokrater, der vil forsøge at blive USA's præsident ved valget i 2020.

Senator Amy Klobuchar fra delstaten Minnesota meddelte søndag officielt, at hun stiller op i præsidentvalgkampen i USA.

- Jeg vil se jer i øjnene. Jeg vil sige, hvad jeg mener. Jeg vil fokusere på at få tingene gjort. Det har jeg gjort hele mit liv. Og uanset hvad vil jeg lede fra hjertet, siger hun i sin tale i et sneklædt Minnesota søndag.

Hun stiller op i Midtvesten, en region af USA, der var med til at give republikaneren Donald Trump sejren over demokraten Hillary Clinton i 2016.

Første Minnesota-kvinde i Senatet

Klobuchar, som er 58 år, sidder i Senatet i Washington i sin tredje embedsperiode. Hun er den første kvinde, som vælgerne i Minnesota har stemt ind i USA's senat.

Hun har opbakning fra flertallet af vælgerne i mange af de valgkredse, hvor Trump løb med sejren for godt to år siden.

Den opbakning håber hun ligeledes at kunne få i andre delstater i Midtvesten, blandt andet Michigan og Wisconsin. Disse stater har traditionelt stemt demokratisk - indtil Trump vandt over Hillary Clinton.