Efter biluheld: Prins Philip opgiver sit kørekort

16x9
Prins Philip kommer ikke til at køre bil længere. Foto: Neil Hall / Ritzau Scanpix

Hertugen af Edinburgh, 97-årige prins Philip, har valgt at opgive sit kørekort efter et biluheld i januar.

Hertugen af Edinburgh, prins Philip, har frivilligt valgt at droppe sit kørekort. Det oplyser det britiske kongehus ifølge BBC.

Beslutningen kommer efter, at den 97-årige hertug 17. januar var involveret i et biluheld, hvor han kørte sin Land Rover ind i en anden bilist.

- Efter grundig overvejelse har Hertugen af Edinburgh truffet beslutningen om frivilligt at opgive sit kørekort, lyder den korte meddelelse fra det britiske kongehus. 

Prins Philip har været under pres siden uheldet, hvor hans Land Rover kolliderede med en Kia ved Sandringham i Norfolk

Undskyldte uheldet

En hændelse, prins Philip blev kritiseret for, fordi han kørte uden sikkerhedssele, og fordi det tog lang tid for ham at undskylde over for de berørte i den anden bil. 

Den kom først én uge efter, hvor han skrev følgende til Emma Fairweather, der var passager Kia'en, og som brækkede sit håndled ved uheldet.     

Det var her, prins Philips Land Rover kørte ind i en Kia.
Det var her, prins Philips Land Rover kørte ind i en Kia. Foto: Chris Radburn / Ritzau Scanpix

- Jeg vil gerne have, at De skal vide, hvor ked af det jeg er over min rolle i uheldet ... Jeg kan kun forestille mig, at det skete ved, at jeg ikke så bilen komme, og jeg er ulykkelig over følgerne, skrev prins Philip i et brev til hende.

Prinsen slap uskadt fra uheldet, hvor hans bil væltede om på siden efter sammenstødet med personbilen.

Ud over Fairweathers brækkede håndled fik chaufføren i den anden bil, en 28-årig kvinde, rifter på knæet, mens en ni måneder gammel baby, som var i bilen med de to kvinder, ikke kom noget til.