Udland

Tyve brugte kloaktunneler til bankkup i Belgien

Belgisk politi ved gerningsstedet i Antwerpen. Jonas Roosens / Ritzau Scanpix

Tyvene udsatte sig selv for fare, da de gravede tunnelerne, lyder det fra spildevandsfirmaet.

Søndag fik politiet i Belgien en advarsel om, at et muligt bankkup havde fundet sted. Det skriver BBC.

Men da betjentene ankom til gerningsstedet, var døren til de tømte bankbokse lukket. Tyvene havde nemlig skaffet sig adgang ved at skubbe sig selv igennem 40 cm smalle kloakrør, hvorefter de havde boret en tunnel ind til selve banken.

Politiet har endnu ikke udtalt sig om, hvilke værdier der er blevet stjålet, og det får flere af bankens kunder til at efterlyse mere information.

- Mange personer har ikke kun penge liggende i banken, men også personlige ejendele som for eksempel arvestykker, siger en bankkunde til BBC.

Meget farligt

Els Liekens fra spildevandsfirmaet Aquafin siger, at tyvene ikke kun har udsat sig selv for risikoen ved en fængselsstraf ved at begå bankkuppet:

- At grave en tunnel gennem kloakken har været meget farligt for tyvene på grund af risikoen for, at tunnelsystemet ville styrte sammen, siger hun.

En lignende situation fandt sted tilbage i 1976 i Nice i Frankrig, hvor en bande brugte flere måneder på at grave en tunnel gennem kloakken for at få adgang til en afdeling af Société Générale. De plyndrede mere end 200 sikkerhedsbokse og slap afsted med millioner af dollars.