Udland

Mindst ni dræbt i storbrand i Paris - 40-årig kvinde anholdt

Brand i Paris efterforskes som en mulig kriminel handling. En kvinde er anholdt i forbindelse med efterforskningen, siger talsmand.

 Ni personer er omkommet i en brand i Frankrigs hovedstad, Paris, natten til tirsdag.

Endnu er det ikke klarlagt, hvad der har forårsaget branden i det parisiske velhaverkvarter. Men til Reuters siger den offentlige anklager Remy Heitz, at man efterforsker branden som en mulig kriminel handling - altså, at branden kan være påsat.

Anklagemyndigheden oplyser, at man foreløbig har anholdt en 40-årig kvinde, der boede i bygningen, som en del af efterforskningen af en formodet mordbrand.

Udover de dræbte er en person kommet alvorligt til skade, og en er i kritisk tilstand. Det oplyser det franske brandvæsen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Branden brød ud omkring klokken 01.00 i en bygning på otte etager i det 16. arrondissement. Trods en massiv indsats fra brandvæsenet lykkedes det ikke at få kontrol over flammehavet, der tirsdag morgen havde forvandlet bygningen til en rygende ruin.

Mindst 36 personer er kommet lettere til skade i forbindelse med branden, heriblandt tre brandmænd.

- Dødstallet kan fortsat stige, da der stadig er ild i syvende og ottende etage, siger talsmand for brandvæsenet Clement Cognon tidligt tirsdag morgen.

Den otte etager høje bygning er bygget i 1970'erne og ligger på Rue Erlanger, ikke langt fra det franske nationstadion Parc des Princes og tennisanlægget Rolland Garros.

Ifølge myndighederne er de dræbte alle fastboende. Ilden bredte sig fra de øverste etager i bygningen for så at få fat længere nede.

Paris' borgmester, Anne Hidalgo, udtrykker sorg over dødsbranden, der kommer relativt kort tid efter en voldsom eksplosion i en beboelsesejendom, som kostede fire mennesker livet.

Måtte kravle ud gennem taget

Brandmænd karakteriserer branden som "utrolig voldsom". Flere beboere i bygningen måtte kravle ud gennem taget og søge tilflugt på tagene på de omkringliggende bygninger, hvorefter brandvæsnet kom dem til undsætning.

- Vi har måttet redde mange personer fra bygningen, herunder også personer, der har søgt tilflugt på tagene, siger talsmanden.

I alt 30 personer er blevet evakueret med stiger. Omkring klokken 05.00 tirsdag morgen har brandvæsnet færdiggjort evakueringen af de omkringliggende bygninger. Men der er tidligt tirsdag morgen fortsat omkring 200 brandmænd til stede ved bygningen i færd med at bekæmpe flammerne og hjælpe de tilskadekomne.

Flere gader i nabolaget er blevet afspærret af politi og brandvæsnet. Ifølge AFP's journalist er der en voldsom lugt af røg i området.

Kvarteret er hjemsted for Bois de Bologne, der er en af de største parker i Paris.