Her er alle kandidaterne, der vil udfordre Trump

16x9
Kamala Harris Foto: Noah Berger / Ritzau Scanpix

Demokraterne skal finde den kommende præsidentkandidat.

Enhver demokrat med drømme om at indtage Det Hvide Hus kan se, at Donald Trump er en sårbar præsident med historisk lave popularitetstal.

Og i et parti uden en klar favorit frem mod 2020 vil mange håbefulde stille op til det demokratiske primærvalg.

Vinderen skal formå at samle et parti, der de seneste år er rykket til venstre i mange politiske spørgsmål og har skruet op for diversiteten. Det bliver en lang proces, og enhver forestilling om, at nogen ved, hvordan det vil gå, og hvad der vil ske, skal tages med skovlfulde af salt – så meget lærte 2016-valget af en tidligere reality-stjerne alle.

Hvornår går valgkampen rigtigt i gang?

Kandidaterne er allerede i gang med at møde vælgerne, især i de stater, der skal stemme først ved primærvalget næste år. På den måde er valgkampen allerede i gang – med taler, vælgermøder, udrulning af ny politik, meningsmålinger og kampagnesladder.

Derudover har det demokratiske partiapparat planlagt at holde 12 debatter med start i juni 2019. I et så stort felt vil tidligt momentum være en stor fordel – både i forhold til omtale og indsamling af donationer.

Hvornår bliver der stemt – og hvor?

Valgkampe starter mildest talt i god tid i USA. De første stemmer i det demokratiske primærvalg vil ikke blive afgivet før 3. februar 2020. Her går de demokratiske vælgere i Iowa til valg – de bliver efterfulgt af vælgerne i New Hampshire, Nevada og South Carolina. 3. marts 2020 er det tid til Super Tuesday, hvor ni stater – inklusive Californien og Texas, der begge råder over mange delegerede – for alvor vil rydde ud i feltet. Derfra fortsætter primærvalgene i stat efter stat yderligere tre måneder.

Hvordan vinder man så den demokratiske nominering til 2020?

Den korte version er, at den kandidat med flest delegerede, når det hele er overstået, er partiets præsidentkandidat. De forskellige stater har forskellige regler for, hvordan de fordeler deres delegerede – i nogle er det vinderen-får-det-hele, mens andre fordeler dem proportionelt.

Jo større stat, jo flere delegerede i spil. I sidste ende skal en kandidat have samlet mere end halvdelen, og vedkommende vil officielt blive nomineret ved det demokratiske konvent i juli 2020.

Okay, hvem bliver så den demokratiske præsidentkandidat?

Her er dem, der officielt går efter det - og den ene republikaner, der vil udfordre til Trump:

De her kandidater vil udfordre Trump
Alle demokrater og republikanere, der har meldt deres kandidatur.