Bangkok sender droner op i kampen mod livsfarlig luftforurening

Thailands hovedstad overvejer at advare mod at motionere i byens gader og parker.

Bangkok har i flere uger har befundet sig i en tæt tåge af luftforurening, der gør det sundhedsskadeligt at trække vejret udenfor.

Derfor valgte guvernøren torsdag i et desperat forsøg at sende droner op med vand for at rense luften for de forurenende støvpartikler.

Det skriver avisen Bangkok Post.

Sprøjter med vand i desperat forsøg

Dronerne lastes med fem til ti liter vand, og det er planen at lade dem sprøjte vandstøv ned over storbyen i op mod to timer om dagen.

Det er uklart, om det har nogen effekt. Men noget skal gøres.

- Men hvis vi ikke gør noget, vil folk kritisere os for at ikke at tage affære, sagde guvernør Aswin Kwanmuang.

Droner skal renses for sprøjtegifte

Det er første gang, at Bangkok har anvendt droner på denne måde.

Derfor har man som en start lĂĄnt 50 droner af en landbrugsforening. 

Mange af dronerne skal dog først renses, da de i hverdagen anvendes til at sende sprøjtegifte ud over marker, skriver CNN.

Men torsdag sendte man de første op og afventer nu, om det har nogen effekt. 

Flere hundrede skoler holder lukket

Verden over anvender byer et luftkvalitetsindeks til at holde øje med omfanget af luftforurening. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen er et sundt niveau under 25. Onsdag aften ramte indekset i Bangkok 175.

Derfor overvejer man at udsende en advarsel mod at motionere i byens parker og gader.

Derudover er op mod 450 skoler denne uge blevet tvunget til at lukke af myndighederne i den thailandske hovedstad, skriver the Guardian

Fabrikker og tæt trafik er årsagen

Årsagerne til den livsfarlige smog er blandt andet udstødning fra trafik, afbrænding af marker og forurening fra fabrikker, der har lagt sig tungt over byen.

Bangkoks guvernør hĂĄber nu, at droner med vand og det at flere tusinde børn ikke skal køres i skole om morgenen kan tage toppen af den tætte luftforurening.

Men ser Bangkoks borgere ud over deres by, ser de stadig en tung tĂĄge af forurenende luftpartikler. Selv om forureningen fredag meldes i bedring.

Derfor har mange revet ansigtsmasker ned af hylderne, og mange butikker mĂĄ melde udsolgt.

Søndag afgøres det, om skolerne fortsat skal holde lukket, eller om Bangkoks skolebørn skal pakke taskerne og gøre sig klar til at møde op mandag morgen.