Udland

Donald Trumps tidligere rådgiver anholdt

Roger Stone har været Donald Trumps rådgiver gennem mange år. Han er tiltalt for at lyve for Efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus.

Ifølge nyhedsbureauerne Reuters og AP er Roger Stone, der er en af Donald Trumps tidligere rådgivere, blevet anholdt i Florida.

Oplysningerne kommer fra den særlige anklager Robert Muellers kontor.

Roger Stone er anklaget for syv forhold - blandt andet obstruktion og manipulation af vidner.

Det oplyser BBC.

Falske forklaringer

Fem af de ulovlige forhold omhandler falske forklaringer, ét af dem går på at forhindre en myndighedsefterforskning, og det sidste er påvirkning af vidner.

Roger Stone er ifølge retsdokumenter blandt andet tiltalt for at lyve for Efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus.

Det er planen, at Roger Stone skal for retten i Fort Lauderdale i den amerikanske delstat Florida.

Nær ven af Trump

Roger Stone har været Donald Trumps rådgiver gennem årtier, og han undersøges af den særlige anklager Robert Mueller for sin mulige forbindelse til russiske hackere, der stjal tusinder af mails fra det demokratiske parti i sommeren 2016.

Stone arbejdede for Donald Trumps præsidentkampagne indtil august 2015.

Ifølge sigtelsen har Roger Stone dog bibeholdt kontakten til præsidenten. I sommeren 2016 har Stone og "flere ledende medlemmer af Trump-kampagnen" diskuteret, hvad en unavngiven organisation "muligvis var i besiddelse af, som kunne skade Clinton-kampagnen", lyder det.

Præsident Trump har hele tiden benægtet, at han eller nogen fra hans kampagnestab har arbejdet sammen med Rusland for at øge hans chancer for at vinde det amerikanske præsidentvalg i november 2016, hvor Hillary Clinton var Demokraternes modkandidat.

Heksejagt ifølge Trump

Trump har tidligere kaldt Muellers undersøgelse for "en heksejagt".

Indtil videre har Robert Muellers efterforskning ført til anklager mod flere russere samt Donald Trumps tidligere nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn.

Også Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort er i søgelyset for at have løjet over for efterforskere i forbindelse med Muellers Rusland-undersøgelse.