Udland

Chris Brown løsladt i Paris efter anklager om voldtægt

Han planlægger nu et søgsmål for ærekrænkelse til den offentlige anklager i den franske hovedstad.

Den amerikanske sanger Chris Brown er igen på fri fod, efter at den franske anklagemyndighed har valgt at frafalde sin sigtelse om voldtægt mod ham.

Det skriver hans parisiske forsvarer, Raphael Chiche, på Twitter:

- Chris Brown er fri. Der er ingen søgsmål imod ham.

Forsvareren skriver dog samtidig, at selvom sangeren ikke blevet tiltalt af den franske anklagemyndighed, så efterforsker fransk politi stadig anklagerne mod ham.

En lang række internationale medier skrev tirsdag, at Brown dagen før var blevet anholdt og varetægtsfængslet i Paris sammen med en livvagt og en ven.

En 24-årig kvinde har fortalt fransk politi, at hun tirsdag i forrige uge mødte den 29-årige sanger på en natklub nær Champs-Élysées, og at hun tog med ham og to andre til det eksklusive hotel Mandarin Oriental, hvor hun hævder, at hun blev voldtaget.

Forsvareren skriver ligeledes på Twitter, at Chris Brown vil sagsøge den 24-årige kvinde for ærekrænkelse.

I et opslag på Instagram afviste Chris Brown tirsdag aften beskyldningerne imod ham. Her delte han et billede med teksten "this bitch lyin" ("den her kælling lyver", red.) og nedenfor skrev han:

- Jeg vil gøre det helt tydeligt. Det her er ikke sandt. For min datter og min familie er det her respektløst og imod min karakter og moral, skrev sangeren på det sociale medie. Opslaget er efterfølgende blevet slettet.

Fortid med voldelig episoder

Det er ikke første gang, at Chris Brown er havnet i politiets søgelys. Hans navn er gennem flere år blevet forbundet med en række sager om vold.

Mest opsigtsvækkende var det, da han i 2009 slog sin daværende kæreste, sangerinden Rihanna, i en bil, mens de var på vej hjem fra en fest i forbindelse med årets Grammy-uddeling.

Chris Brown undgik fængsel, men fik i stedet en betinget dom og 180 timers samfundstjeneste.

Siden da er han blandt andet blevet anklaget for at slå sin manager og true en kvinde med en pistol.

Så sent som i juli 2018 blev han kort efter en koncert i Florida anholdt for vold for at have overfaldet en fotograf i staten et år tidligere.

Chris Brown har siden midten af 00'erne været kendt for sine udgivelser og numre som 'Run It', 'With You', 'Kiss Kiss' og 'Forever'. I 2011 vandt han en Grammy for bedste r'n'b-album.