Dødstallet stiger efter eksplosion i Mexico

De dræbte var ved at samle benzin, som lækkede fra olierørledningen, da eksplosionen skete.

66 personer blev lørdag meldt dræbt, og mange forbrændt efter en eksplosion i en olierørledning i delstaten Hidalgo i det nordlige Mexico.

Dødstallet er søndag steget fra 66 til 79, oplyser Mexicos sundhedsminister ifølge Reuters. 

På Twitter kondolerer guvernøren i delstaten, Omar Fayad, til de pårørende til de mange dræbte. 

De dræbte og tilskadekomne var i færd med at samle benzin, som lækkede fra olierørledningen, op i spande, da eksplosionen skete.

Ifølge Reuters borede brændstoftyve et hul i olierørledningen få timer før eksplosionen for illegalt at tappe benzin fra røret.

Høje flammer

Lørdag formiddag lød der meldinger om 20 dræbte, men det antal er siden steget.  

På det tidspunkt var dødstallet baseret på de opgørelser, som guvernøren Omar Fayad havde modtaget fra de første meldinger fra ulykkesstedet.

- Den umiddelbare melding er meget alvorlig. Jeg er blevet fortalt, at 20 personer er døde, forkullede, og at 54 er blevet forbrændt, sagde han til mexicansk tv ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Der er mange sårede, rigtig mange.

Siden er antallet af forbrændte steget drastisk.

En voldsom eksplosion i en olierørledning har kostet 66 personer livet.
En voldsom eksplosion i en olierørledning har kostet 66 personer livet. Foto: Alfredo Estrella / Ritzau Scanpix

Billeder fra ulykkesstedet på mexicansk tv viser, at høje flammer rejser sig over olierørledningen. Samtidig høres lokale i området råbe efter hjælp.

På Twitter udtrykker Mexicos præsident, Andres Manuel Lopez Obrador, sin bekymring over hændelsen. Han understreger, at han vil have hele landets regering til at træde til for at hjælpe ofrene.

Mexico har de seneste år kæmpet med tyveri og sabotage af landets olierørledninger.

Benzin for 49 milliarder stjålet

Kort før jul igangsatte præsident Obrador en øget overvågning af 1600 kilometer olierørledninger for at forhindre tyverierne.

Den skærpede overvågning har ført til mangel på benzin og forårsaget lange køer ved tankstationer. Angiveligt fordi det er blevet vanskeligere at sikre sig billig benzin på ulovlig vis.

Det statslige olieselskab, Pemex, skønner, at det alene siden 2016 er frastjålet brændstof til en værdi af over 146 milliarder pesos. Det svarer til cirka 49 milliarder kroner.

Bag tyverierne står kriminelle bander og korrupte ansatte.