Prins Philip i ulykke med Land Rover

Hastighedsgrænsen på strækningen skal nu debatteres i det lokale amtsråd.

Den 97-årige prins Philip var torsdag eftermiddag involveret i et trafikuheld, oplyser det britiske kongehus.

Hertugen af Edinburgh kom ifølge Norfolk Police ikke til skade, da han bag rattet i sin Land Rover stødte sammen med en Kia, hvori to kvinder og en baby befandt sig.

Uheldet skete på omfartsvej A149 i nærheden af Sandringham House, et gods i den østlige del af England, hvor prins Philip og dronning Elizabeth har befundet sig siden jul.

Sammenstødet var så kraftigt, at prins Philips bil rullede om på siden.

Øjenvidner har blandt andet fortalt til BBC News, hvordan de hjalp hertugen ud af køretøjet, og at han var ved bevidsthed, men "meget, meget rystet".

Kvinder behandlet på hospitalet

En kvinde, som kørte forbi skadesstedet under oprydningen, fortalte BBC, at "det ikke så godt ud".

- Den (bilen, red.) så åbenlyst temmelig smadret ud. Jeg er faktisk ret imponeret over, at han (prins Philip, red.) er uskadt, siger hun.

De to kvinder havde efterfølgende brug for behandling på hospitalet for deres mindre skader, men blev hurtigt udskrevet igen. Babyen kom ikke noget til.

Det lokale amtsråd i Norfolk skal fredag formiddag diskutere sikkerheden på den omfartsvej, hvor uheldet fandt sted, skriver Sky News.

I perioden fra maj 2012 til maj 2018 er der sket intet mindre end 40 trafikuheld på strækningen, og fem personer er omkommet.

Medlemmerne af amtsrådet skal derfor stemme om, hvorvidt hastighedsgrænsen skal sættes ned fra 96 kilometer i timen til 80 kilometer i timen.