Udland

Dykker aer kæmpe hvidhaj - formodes at være den største nogensinde

Hajen går under navnet Deep Blue og måler omkring 6,5 meter.

En gruppe dykkere fik en oplevelse lidt udover det sædvanlige, da de tidligere på ugen svømmede rundt ud for Hawaiis kyst.

Ud af mørket kom en enorm skikkelse glidende med kurs direkte mod dem. Det viste sig at være en stor hvidhaj - ikke hvilken som helst, men hvad der antages at være den største nogensinde. Det skriver CNN.

En oplevelse, der ville få manges blod til at fryse til is.

Men dykkerne var der i forvejen for at overvåge tigerhajer og benyttede derfor chancen til at ae det kæmpestore dyr, fortæller dykker Ocean Ramsey på Instagram.

- Jeg ventede stille og tålmodigt og observerede, da hun svømmede op til den døde hvalkrop (som tigerhajerne blev fodret med, red.) og langsomt forbi mig - tæt nok til, at jeg forsigtigt kunne række hånden ud, skriver hun blandt andet.

Arten er ikke de tankeløse monstre, som de bliver fremstillet som

Ocean Ramsey

En gammel kending

Ifølge dykkeren kan det godt være et tegn på, at hvidhajen er gravid, når det kommer så tæt på kysten. Hun beskrev også, hvordan den havde fået følgeskab af to legesyge delfiner.

Ud fra billederne er dykkerne overbeviste om, at der var tale om en gammel kending: Deep Blue. Det blev hvidhajen døbt, da den første gang blev fanget på film for lidt over tre år siden.

Dengang gik videoen viralt med næsten tre millioner visninger.

For også her fik dykkerne lov til at komme i nærkontakt med Deep Blue, og det blev vurderet, at den enorme dame måler omkring 6,5 meter og vejer cirka 2,5 tons. Derudover blev hun anslået til at have omkring 50 år på bagen.

Bliver fremstillet forkert

Der er stor opmærksomhed omkring det, når kæmpehajer som Deep Blue bliver observeret. Men Ocean Ramsey synes ikke, at de store svømmere har det ry, som de fortjener.

- Arten er ikke de tankeløse monstre, som de bliver fremstillet som, skriver hun ifølge CNN.

Dykkeren understreger dog samtidig, at de kan være "uforudsigelige" og fraråder folk at hoppe i vandet med hvidhajer eller tigerhajer.