Mindst ni dræbt af bilbombe ved politiskole i Colombia

16x9
Angrebet fandt sted ved politiakademiet General Santander i den sydlige del af Bogota. Foto: Luisa Gonzalez / Ritzau Scanpix

Det er ikke umiddelbart klart, hvem der står bag angrebet.

En bilbombe er torsdag eksploderet ved en politiskole i Colombias hovedstad, Bogota.

Ifølge politiet er mindst ni dræbt, mens sundhedsmyndighederne i Bogota har oplyst, at 54 blev såret ved angrebet. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Angrebet fandt sted ved politiakademiet General Santander i den sydlige del af Bogota.

Ifølge de foreløbige oplysninger kørte en bil fyldt med sprængstoffer ind på politiakademiets parkeringsplads, hvor den kraftige bombe eksploderede og forårsagede en brand, rapporterer tv-stationen RCN. 

Billeder fra stedet, der er delt på sociale medier, viser en udbrændt bil med vragdele omkring sig holde inde på skolens område.

Flere ambulancer er kørt til området i høj fart. Der er også sendt redningshelikoptere til den normalt højsikrede politiskole.

Det er ikke umiddelbart klart, hvem der står bag angrebet. Men mistanken kan meget vel falde på Den Nationale Befrielseshær (ELN), som på det seneste har optrappet sine angreb mod politiet. 

Det skyldes en konflikt med den konservative præsident, Ivan Duque, der handler om, hvordan de fastlåste fredsforhandlinger skal komme i gang igen.

Præsidenten har efter torsdagens angreb oplyst, at han afbryder et besøg i den vestlige del af landet og rejser tilbage til Bogota. Han betegner angrebet som en terrorhandling mod politiet, skriver nyhedsbureauet Reuters.