Udland

Spor af toårig fundet i 107 meter dybt hul i Malaga - far vil ikke opgive håbet

Faderen til den toårige dreng som forsvandt ned i en brønd i Malaga i søndags, vil ikke opgive håbet om at finde barnet i live.

Redningsmandskabet i den sydspanske by Malaga kæmper fortsat for at redde den toårige dreng Julen Rosello, der søndag forsvandt ned i en 107 meter dyb åben brønd.

Onsdag har myndighederne fundet hår fra drengen nede i hullet, men eftersøgningen vanskeliggøres af sand i det 25 centimeter brede hul.

- Vi har fundet biologiske spor inde i brønden, der kommer fra barnet, Julen. Så vi er sikre på, at den lille dreng er dernede, siger María Gámez fra de spanske myndigheder til Reuters.

Selv om den toårige har været forsvundet i hullet i flere døgn, og chancerne for at finde ham i live svinder ind, fortæller drengens far Jose Rosello, at han ikke har opgivet håbet.

Han talte med pressen onsdag formiddag nær udgravningen, hvor redningsmandskabet arbejder.

- Vi giver ikke op. Vi har stadig håb om, at han ikke er død, siger Jose Rosello til avisen El Pais.

Du kan se ham udtale sig på videoen herunder.

Den toårige dreng forsvandt ned i et 107 meter dybt borehul søndag den 13. januar 2019.

Den lille dreng besøgte sammen med sine forældre en landejendom uden for Malaga, da han forsvandt.

Forsvandt mellem hænderne på far

Forældrene har forklaret, at den toårige gik nogle få meter fra sin far og faderens fætter, da han pludselig gled ned i den åbne brønd med armene over hovedet.

Drengen forsvandt ned i dette hul.

Jose Rosello fortæller, at fætteren kastede sig på jorden for at redde barnet, og at han lige nåede at strejfe sønnens fingre, inden den lille krop forsvandt ned i hullet.

Efterfølgende kunne faderen høre et klynk nede i hullet. Det havde været delvist dækket af sten, men åbningen havde været stor nok til at barnet kunne komme igennem, fortæller Jose Rosello til avisen El Mundo.

Redningsmandskabet håber at kunne grave sig vej ind til den forsvundne toårige.

Han fjernede de øverste sten, så sønnen ikke skulle få dem i hovedet, og selv om han gravede sine hænder til blods, kunne han ikke hjælpe sit barn, fortalte han pressen.

Han håber nu på en mirakuløs redning - og selv om chancerne kan synes små, er der er faktisk andre eksempler på, at børn har overlevet noget lignende.

14. oktober 1987 faldt den 18 måneder gamle pige Jessica McClure i et 20 centimeter bredt og ni meter dybt hul i Midland i den amerikanske delstat Texas. Hun overlevede i 58 timer og blev reddet op fra syv meters dybde.

Jessica McClure overlevede sit ophold i hullet i Texas. Hun mødte USA's præsident Bush i 1989.

Brønden, som den toårige Julen Rosello befinder sig i, er imidlertid 107 meter dyb, og ifølge avisen El Espanol fandt redningsmandskabet hår fra den lille dreng i en syv meter lang sand- og stenprop i hullet.

Den befinder sig på mellem 73 og 80 meters dybde.

Hvor drengen præcis befinder sig er endnu ikke klarlagt, men det synes sikkert, at han er på den anden side af proppen.

510.000 andre farlige huller

Brønden blev oprindelig boret for at undersøge, om der kunne pumpes vand op fra undergrunden på stedet. Det var Jose Rosellos familie, der dengang bestilte boringen. 

Manden, der i sin tid havde ansvaret for entreprenørarbejdet, hedder Antonio Sanchez. Han siger ifølge avisen La Vanguardia, at brønden blev forseglet med en stor sten, efter den var blevet boret, og at åbningen må være opstået på et senere tidspunkt.

Ulykken sætter nu fokus på andre farlige borehuller i det spanske landskab. I 2006 anslog de spanske myndigheder, at der var 510.000 illegale borehuller rundt omkring i landet, skriver avisen El Espanol.

Redningsmandskabet har sænket et kamera ned i hullet, men kunne ikke umiddelbart finde drengen på grund af sandpropper i hullet.

Arbejdet med at finde drengen i det snævre hul i Malaga har vist sig at være en stor udfordring for redningsmandskabet, og nu forsøger de så at grave ind i bjergsiden med hjælp fra det svenske firma Stockholm Precision Tools AB, der i sin tid hjalp med at redde 33 chilenske minearbejdere, som måtte tilbringe 70 dage under jorden i 2010.

Men så lang tid har redningsmandskabet ikke.

Jose Rosello fortæller, at de sidste 72 timer har føltes som en evighed.

- Vi er dødtrætte, men vi har et håb om, at der er en engel, som sørger for, at min søn kommer ud i live hurtigst muligt, siger han.

Englen er ifølge Jose Rosello den toårige Julen Rosello's bror, der døde af et hjertestop som toårig i 2017.