Udland

May overlever mistillidsafstemning

Jeremy Corbyn krævede en mistillidsafstemning, efter at det britiske underhus tirsdag forkastede Theresa Mays Brexit-plan.

Premierminister Theresa Mays regering har overlevet en mistillidsafstemning i det britiske underhus.

Ved afstemningen i Parlamentet stemte 306 onsdag aften imod regeringen, mens 325 stemte for regeringen.

Premierministeren tog derefter ordet og inviterede alle partiledere til individuelle møder, som hun vil tage hul på med det samme.  

- Regeringen går til møderne med en konstruktiv tilgang, og jeg opfordrer andre til at gøre det samme, lød det fra Theresa May.

Lederen af Labour, Jeremy Corbyn, forlangte derefter, at regeringen én gang for alle fjerner muligheden for et Brexit uden aftale og "al det kaos, det vil medføre".

Premierminister Theresa Mays regering har overlevet en mistillidsafstemning i det britiske underhus. Video: Lars Hjort Kristensen

Nej til Brexit-aftale

Afstemningen fandt sted, dagen efter at Underhuset tirsdag aften stemte om regeringens Brexit-aftale med de andre EU-lande.

Det blev et stort nederlag til Theresa Mays regering, da 432 stemte imod aftalen, og kun 202 stemte for.

Efter den afstemning stillede oppositionsleder Jeremy Corbyn et mistillidskvotum til Theresa Mays regering. 

- Og jeg er glad for, at det forslag vil blive diskuteret i morgen (onsdag, red.), så Underhuset kan afsige sin dom over regeringens pure inkompetence og vedtage mistillidskvotumet, sagde Jeremy Corbyn,

Ventet sejr

Selvom medierne ovenpå nederlaget sablede Theresa May ned med ord som "intet håb" og "en total ydmygelse", så var det alligevel ventet, at regeringen ville overleve aftenens mistillidsafstemning.

Theresa May er blevet kritiseret for, at hun ikke på noget tidspunkt har inviteret oppositionsleder Jeremy Corbyn til en snak om, hvad der er bedst for nationen. Det blev hun også under en timelang debat i Parlamentet, der gik forud for aftenens mistillidsafstemning, fortæller TV 2s korrespondent i London, Divya Das.

Premierminister Theresa Mays regering har overlevet en mistillidsafstemning i det britiske underhus. Video: Lars Hjort Kristensen

Men nu hvor Underhuset har vist regeringen tillid, har premierministeren inviteret oppositionen til møder om, hvad der skal ske herfra.

- Nu rækker hun så hånden ud. Men hvad betyder det egentligt? Vil hun gerne lytte? Vil hun gerne ændre noget? Eller er det mere for syns skyld, at hun gør det? Det er i virkeligheden det mest interessante ved de møder, der nu skal i gang, siger Divya Das.