I går tabte hun Brexit-slaget - i dag er det hendes egen skæbne, der er på spil

Regeringen i Storbritannien risikerer at falde efter et nederlag i sagen om landets udtræden af EU. Her kan du se fire mulige fremtidsscenarier.

FØLG DEBATTEN FORUD FOR MISTILLIDSAFSTEMNINGEN I VIDEOEN OVENFOR.

Den britiske premierminister Theresa May led tirsdag aften et historisk stort nederlag i det britiske parlament, da politikerne skulle stemme om Storbritanniens aftale om at forlade EU.

Efter afstemningen krævede oppositionslederen, Jeremy Corbyn, at der skal gennemføres en mistillidsafstemning til Theresa May og hendes regering.

Tirsdagens begivenheder gjorde det ikke nemmere at få øje på, hvordan briterne vil forlade EU, og om der stadig er en spinkel chance for, at de bliver i unionen.

Men der skal findes en løsning inden den 29. marts, hvis ikke briterne skal forlade EU uden en aftale og dermed risikere en kaotisk overgangsperiode samme dag.

Mistillidsafstemningen, der er sat til at blive afholdt onsdag aften, kommer til at handle om, hvorvidt regeringen kan fortsætte - ikke om, hvorvidt der skal udskrives parlamentsvalg.

I Storbritannien er der som udgangspunkt kun parlamentsvalg hvert femte år - næste gang er i 2022, men i ekstraordinære situationer kan der afholdes valg i utide.

Og taber Theresa May mistillidsafstemningen, kan det føre til et parlamentsvalg - men det er langt fra sikkert.

Du kan se, hvordan mulighederne er, herunder.

square to 16x9

Efter en tabt mistillidsafstemning vil der nemlig være en periode på 14 dage, hvor de britiske politikere skal forsøge at danne en ny regering.

En sådan regering skal kunne overleve en mistillidsafstemning. Kan den ikke det, udskrives der parlamentsvalg, der skal afholdes efter en periode på minimum 25 arbejdsdage.

Herunder kan du se en række mulige scenarier for, hvor situationen kan bevæge sig hen i den kommende tid:

Ingen aftale

Aftalen genforhandles

Der udskrives parlamentsvalg

Ny folkeafstemning