Udland

Trump bød på Burger King og McDonald's i Det Hvide Hus

Nedlukningen af den amerikanske regering har beskåret meget af personalet i Det Hvide Hus, så Trump bestilte burgere til fodboldholdet Clemson Tigers.

Hvad vælger den amerikanske præsident at sætte på menuen, når vinderen af det nationale mesterskab i college football skal fejres i Det Hvide Hus?

USA's præsident, Donald Trump, valgte som vært for arrangementet natten til tirsdag dansk tid noget utraditionelt at servere fastfood i lange baner for holdet Clemson Tigers fra delstaten South Carolina, der for præcis en uge siden vandt mesterskabet over Alabama Crimson Tide.

Det skriver de amerikanske medier CNN og USA Today.

College football-holdet Clemson Tigers fik serveret fastfood af præsident Trump.
Der var amerikansk fastfood på menuen i Det Hvide Hus, da college football-vinderne kom på besøg.

En sjov begivenhed

De omkring 80 amerikanske fodboldspillere fra holdet Clemson Tigers fik serveret et bjerg af hamburgere, pommes frites og pizzaer fra en række af de største amerikanske fastfoodkæder - heriblandt McDonald's, Burger King og Wendy's.

- Jeg tror, ​​det er deres livret, så vi får se, hvad der sker, fortalte Donald Trump til CNN.

Præsidenten ønskede at være vært for en "sjov begivenhed" i forbindelse med fejringen af vinderne af det nationale mesterskab i college football.

Stor amerikansk mad

Ved buffeten fremhævede Donald Trump menuen som "stor amerikansk mad".

- Hvis det er amerikansk, kan jeg lide det. Det er udelukkende amerikansk mad, sagde præsidenten, der serverede i omegnen af 300 hamburgere ved det store tag-selv-bord.

Hunter Walker, der er korrespondent i Det Hvide Hus, skriver på Twitter, at præsident Trump senere på aftenen hævdede, at de 300 hamburgere ikke var nok, så han i stedet måtte købe 1000 hamburgere.

Ifølge pressesekretær i Det Hvide Hus Sarah Sanders betalte Donald Trump af egen lomme for fastfood-middagen, fordi demokraterne nægter at forhandle om den nationale grænsesikkerhed.

En del af personalet, der normalt er ansvarlig for maden til en reception som den i aftes, har forladt Det Hvide Hus på grund af den delvise nedlukning af det amerikanske statsapparat, der nu har stået på i 24 dage.

Der var blandt andet burgere på menuen hos Donald Trump i Det Hvide Hus.

Statsbudgettet driller

Siden 22. december 2018 har dele af den amerikanske regering været lukket ned.

Det skyldes, at Kongressen og præsident Donald Trump ikke kan blive enige om det amerikanske statsbudget for 2019.

I måneder har Demokraterne og Republikanerne i Kongressen forhandlet med Trump om budgettet, men præsidenten kræver, at det indeholder finansiering af en grænsemur til Mexico til i alt fem milliarder dollar.

Demokraterne overtog i januar flertallet i Kongressens andet kammer, Repræsentanternes Hus.

De afviser at stemme for et budget med penge til grænsemuren. Forhandlingerne er derfor indtil videre endt uden en aftale.