Her er seks mulige resultater af historisk Brexit-afstemning

16x9
Den britiske premierminister Theresa May kan miste posten som premierminister i flere af de seks mulige scenarier for aftenens afstemning. Foto: Christoffer Laursen Hald / TV 2 Grafik

Storbritannien står over for en skæbnetime ved en afstemning i parlamentet tirsdag aften. Her er seks mulige scenarier for landets fremtid i Europa.

Tirsdag aften udspiller der sig et vigtigt øjeblik i europæisk historie.

Det britiske parlament skal sige ja eller nej til en aftale om at forlade EU - og afstemningen kan få afgørende betydning for, hvordan samarbejdet mellem Europa og Storbritannien bliver i fremtiden.

Premierminister Theresa May og hendes regering har forhandlet aftalen på plads med de øvrige EU-lande, men umiddelbart ser det ikke ud til, at hun har opbakning til at få den vedtaget i parlamentet.

Hvad, der sker efter afstemningen, er endnu svært at spå om i detaljer, men eksperterne er lige nu så godt som enige om, at der er seks mulige scenarier for Storbritannien.

Afstemningen skulle egentlig have været gennemført før jul, men Theresa May valgte at udskyde den i sidste øjeblik, fordi hun så ud til at ville lide nederlag.

Det har ikke umiddelbart ændret sig - i skrivende stund ser der ikke ud til at være flertal for aftalen, og Theresa May mangler fortsat opbakning i sit eget parti.

Her er de mulige scenarier efter afstemningen i parlamentet:

square to 16x9

Du kan læse om detaljerne i hvert enkelt scenarie ved at folde punkterne herunder ud.

May vinder afstemningen

Ingen aftale

Aftalen genforhandles

Der udskrives parlamentsvalg

Ny folkeafstemning

Mistillidsvotum til Theresa May