Udland

Tre skiløbere omkommet i lavine i Alperne

Gruppen er tilsyneladende gået over en lukket piste.

Fire tyske skiløbere blev lørdag ramt af en lavine i området omkring Lech am Arlberg i Østrig. Tre mænd er omkommet, mens en fjerde stadig er forsvundet. 

Det skriver det tyske medie Bild

Det var hustruen til en af de fire, der lørdag slog alarm. Redningsholdene fandt de tre mænd omkring klokken 23.00 lørdag aften takket være signalet fra deres mobiltelefoner. 

Gruppen er sandsynligvis gået over en lukket piste, hvor de er blevet ramt af lavinen.

De havde alle nødudstyr på - herunder en airbag, som skal sikre, at man ikke bliver begravet under lavinen, men bliver holdt oppe i overfladen i tilfælde af laviner. Alligevel blev mændende begravet. 

Ifølge det østrigske politi er ofrene mænd på 57, 36 og 32 år. De var venner og kom fra det sydlige Tyskland. Den fjerde person er 28 år gammel og er endnu ikke fundet. 

Eftersøgningen af den 28-årige blev lørdag aften indstillet på grund af kraftigt snefald og lavinefare. Hvorvidt den genoptages søndag afhænger ifølge politiets talsmand af, om en lavinekommission mener, at det er forsvarligt.  

- Det er et spørgsmål om, hvorvidt det er forsvarligt at genoptage eftersøgningen på trods af den store risiko for laviner, siger en talsmand fra politiet ifølge Bild. 

Lavinefaren på sit højeste

Tirsdag blev lavinefaren i Nordalperne omkring Salzburg og østpå til Steiermark-området og Yppstaleralperne i Niederösterreich hævet til det højest mulige niveau med en kategori fem på en skala fra et til fem. 

Varslet er hævet efter en periode med voldsomt snefald i Alperne sidste weekend. Især natten til 6. januar faldt der store mængder sne i hele Østrig med omkring en halv meter sne mange steder, og i områderne omkring Innsbruck og Zillertal faldt der stedvis 100 til 150 centimeter.

Siden da er der faldet endnu mere sne i Østrig. Blandt andet i forbindelse med den front, der passerede Danmark tirsdag i det blæsevejr, som gav stormflod herhjemme.

Problemet med store mængder nysne er ifølge TV 2 Vejret, at sneen ikke har nået at gro fast i underlaget. Det sker ellers normalt, når sneen har ligget i et område i længere tid. Nu sidder et tykt lag sne stort set ikke fast på bjergsiderne og risikerer derfor at rutsje ned hvert et øjeblik som en lavine.