Amerikaner forsvundet i tre måneder - familie har betalt millioner i løsesum

16x9
Den spanske civilgarde har offentliggjort dette billede fra ransagnings- og anholdelsesaktionen. Foto: Civil Guard / Handout / Ritzau Scanpix

Myndighederne i Spanien og Costa Rica har nu anholdt 12 personer i sagen.

Den amerikanske forretningsmand William Sean Creighton Kopko blev sidste år kidnappet under en rejse i Costa Rica.

Han forsvandt 24. september, men selvom hans familie gik med til at betale en løsesum i bitcoins svarende til cirka 6,2 millioner kroner, er han fortsat savnet.

Familien valgte at betale kidnappernes krav, da de havde fremsat gentagne trusler om at ville slå Kopko ihjel.

Men efter betalingen var gennemført, lukkede kidnapperne for kommunikationen med familien.

Nu er 12 personer anholdt i henholdsvis Costa Rica og Spanien i forbindelse med sagen, oplyser den spanske civilgarde i en pressemeddelelse, skriver CNN.

Fra Costa Rica over Cuba til Spanien

De spanske myndigheder mener, at kidnapningen blev udført af bandemedlemmer.

Efter kidnapningen flygtede flere medlemmer af banden til Cuba, og 9. november blev civilgarden kontaktet af myndighederne i Costa Rica, som oplyste, at tre af de mistænkte havde forladt Cuba og var rejst ind i Spanien gennem en lufthavn i Madrid.

De tre mistænkte blev senere anholdt i Zaragoza, fremgår det af pressemeddelelsen, ifølge CNN. Fredag blev yderligere ni personer anholdt i forbindelse med en ransagning af et hus i Costa Rica.

En af de anholdte føres bort af politiet.
En af de anholdte føres bort af politiet. Foto: Civil Guard / Handout / Ritzau Scanpix

Kvindelig turist dræbt sidste år

Tilbage står fortsat spørgsmålet, hvad der er blevet af 43-årige William Sean Creighton Kopko, og om han fortsat er i live. Han er ejer af 5Dimes, der er en gamblingside på nettet.

Ifølge CNN har det amerikanske udenrigsministerium ikke ændret sin rejsevejledning for Costa Rica, men de advarer på deres hjemmeside om, at kriminaliteten i Costa Rica er tiltagende, og at amerikanske statsborgere er hyppige ofre.

I november blev en 36-årig amerikansk kvinde fundet død i Costa Rica, efter hun forinden var meldt savnet. En sikkerhedsvagt ved den bygning, hvor hun havde lejet sig ind, blev senere anholdt og er mistænkt i sagen.