Udland

Norsk politi offentliggør video - vil i kontakt med tre personer i sag om bortførelse af rigmandskone

Videoen kan give nye spor, men politiet opfordrer stadig befolkningen til at kontakte dem med tips i sagen.

Politiet i Norge vil meget gerne i kontakt med tre personer, som er blevet fanget på en overvågningsvideo i forbindelse med bortførelsen af den 68-årige Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, som er gift med en af Norges rigeste mænd.

Det siger politiet på et pressemøde torsdag.

- Vi kan ikke udelukke, at familien og arbejdspladsen er blevet kortlagt eller holdt under opsyn, siger politiinspektør Tommy Brøske.

Video optaget tæt på familiens hjem

Videoen er fra den morgen, hvor Anne-Elisabeth Falkevik Hagen forsvandt.

Den er fanget af et kamera, der blandt andet overvåger en sti ved Futurum-bygningen, hvor hendes mand, Tom Hagen, arbejder.

Det er samtidig få kilometer fra familien Hagens hjem i Lørenskog.

. Video: Michael Rathje

Den første del af videoen er fra 31. oktober klokken 07.36, hvor man kan se en person gå fra venstre mod højre, vende om og gå tilbage.

Den anden del af videoen er 24 minutter senere, klokken 08.00, hvor man kan se en gående person blive passeret af en cyklist.

Politiet ønsker at komme i kontakt med personen i den første video samt begge personer i den anden video.

Brev med trusler og krav om løsepenge

Derudover kom det frem, at der blev efterladt "et skriftligt dokument" i familiens hus med trusler og krav om løsepenge.

- Jeg kan af hensyn til efterforskningen ikke give flere detaljer, siger politiinspektør Tommy Brøske.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen forsvandt for 71 dage siden.

I brevet blev familien advaret mod at blande politiet ind i sagen, men politiinspektøren afslører på pressemødet, at hendes mand valgte at kontakte politiet allerede samme dag.

Alvoren af truslerne i brevet gjorde dog, at ordensmagten valgte at holde efterforskningen under radaren - endda internt i politiet.

Afspærringstape uden for den norske milliardær Tom Hagen og hans kone Anne-Elisabeth Falkevik Hagens hjem i Lørenskog.
Anne-Elisabeth Falkevik Hagen bor i det sorte og hvide hus i Lørenskog med sin mand, Tom Hagen, der er en af Norges rigeste mænd.

Derfor har man blandt andet anvendt politi i civil, og selvom man har endevendt hjemmet, er der mange steder udenfor, som man ikke har kunnet efterforske.

Det kan betyde, at afgørende spor er blevet kolde eller er borte.

Leder efter spor med hunde

Efter to og en halv måned var efterforskningen kørt fast.

Derfor valgte politiet onsdag at bede befolkningen om hjælp på et pressemøde.

Og torsdag morgen er politiet i gang med at efterforske med hunde rundt om Hagen-familiens hjem, der nu er gemt bag en afspærring af polititape.

Derudover har naboer modtaget et brev, hvor man beder dem om at tippe politiet om interessante observationer i dagene op til bortførelsen.

Efterlyser videoer fra privatpersoner

Den samme opfordring kom politiet med onsdag på pressemødet, og siden da har ordensmagten modtaget over 100 tips.

Politiinspektør Tommy Brøske kalder flere af dem "interessante" og opfordrer fortsat vidner, der kan have set noget på dagen for bortførelsen eller i dagene op til, til at henvende sig.

- Vi er meget interesserede i at få adgang til videoer fra dashboards, telefoner, droner og overvågning, siger han på torsdagens pressemøde.

. Video: Claus Borg Reinholdt