Udland

Lady Gaga vil fjerne duet med R. Kelly efter anklager om seksuelle overgreb

- Jeg står bag disse kvinder 1000 procent, tror på dem, ved, at de lider og har smerte og føler stærkt, at deres stemmer skal høres og tages alvorligt, skriver Lady Gaga blandt andet på Twitter. Valerie Macon, Frederic J. Brown / Ritzau Scanpix

Hun afviser også at samarbejde med R&B-sangeren fremover.

Den amerikansk sangerinde Lady Gaga planlægger at fjerne sangen 'Do What U Want (With My Body)' fra iTunes og diverse streamingtjenester.

Det skriver hun på Twitter.

Gaga udgav sangen i 2013 med R&B-sangeren R. Kelly, og det er netop på grund af samarbejdspartneren, at hun har taget den drastiske beslutning.

Flere kvinder har den seneste tid beskyldt R. Kelly for en række seksuelle overgreb i dokumentarserien 'Surviving R. Kelly', der for nylig er blevet sendt på amerikansk tv.

- Jeg står bag disse kvinder 1000 procent, tror på dem, ved, at de lider og har smerte og føler stærkt, at deres stemmer skal høres og tages alvorligt, skriver Lady Gaga blandt andet på Twitter.

Samtidig tager hun kraftigt afstand fra R. Kelly og fortryder, at hun nogensinde har arbejdet sammen med ham.

Det var ventet, at Lady Gaga ville komme med en reaktion ovenpå beskyldningerne, da hun har været en markant stemme i bevægelserne ’Me Too’ og ’Time’s Up’, der bekæmper seksuelle krænkelser mod kvinder.

- Undskyld, både for min dårlige dømmekraft, da jeg var ung, og for ikke at have talt om det tidligere, slutter hun sit tweet.

Kontroversiel sang

R. Kelly har de seneste to årtier har været anklaget flere gange for upassende seksuel adfærd med mindreårige.

Lady Gaga forklarer også i sit tweet, hvorfor hun overhovedet lavede sangen med ham.

-Jeg er selv et offer for et seksuelt overgreb og lavede sangen og videoen i en mørk periode i mit liv. Min mening var at skabe noget ekstremt udfordrende og provokerende, fordi jeg var vred og stadig ikke havde bearbejdet det traume, der var i mit eget liv, skriver hun.

Lady Gaga var for nylig nomineret til en Golden Globe for sin præstation i filmen 'A Star Is Born'.

Allerede da sangen udkom for fem og et halvt år siden var den kontroversiel på grund af sin titel.

På daværende tidspunkt havde R. Kelly nogle år forinden været hovedperson i en retssag i Chicago, hvor han var anklaget for besiddelse af børneporno, men blev frifundet.

- Sangen hedder 'Do What U Want (With My Body)'. Jeg tror nok, at det er tydeligt, hvor forvrængede mine tanker var på det tidspunkt, skriver Lady Gaga.

Ifølge CNN sagde hun dog noget andet på et pressemøde i 2013.

- Nogle gange bliver der skrevet nogle meget usande ting om R. Kelly og jeg. Vi kunne sige til alle: ”I kan få vores kroppe, men ikke vores sind eller vores hjerte”. Det var et rigtigt naturligt samarbejde, skulle Lady Gaga have sagt.

Kan se frem til flere retssager

R. Kelly afviser på det kraftigste anklagerne i dokumentarserien, som har skabt en fornyet interesse for de årelange beskyldninger mod hans person.

Tidligere på ugen sagde en anklager i Chicago, at hun, siden serien blev sendt, har været i kontakt med to familier i forbindelse med påstande mod Kelly.

Han kan muligvis også se frem til en undersøgelse i delstaten Georgia, hvor en advokat for familien Joycelyn Savage, en af kvinderne i dokumentarserien, har sagt, at den offentlige anklager i distriktet Fulton County vil gennemføre en undersøgelse af R. Kelly.