Udland

Norsk milliardærfrue bortført - politi beder alle i området om billeder og video

Alle i nærheden af den bortførte kvindes hjem bliver bedt om at huske tilbage: Hvad skete der 31. oktober sidste år?

Beboerne i norske Lørenskog, en lille by en halv times kørsel fra hovedstaden Oslo, har pludseligt fået travlt med at huske tilbage: "Hvad lavede jeg egentlig den 31. oktober sidste år?"

Onsdag gik norsk politi ud med den dramatiske oplysning om, at en beboer i området, den 68-årige milliardærfrue Anne-Elisabeth Falkevig Hagen, blev bortført fra sit hjem den dag og ikke er set siden.

Dagen igennem har politiet haft travlt med at kontakte alle, der færdes i området omkring den bortførtes hjem for at høre, om de har set eller hørt noget, der kan være af interesse for efterforskningen.

- Politiet har også spurgt folk i området, om de eventuelt har billeder eller videomateriale fra området, der kan være af interesse. Det materiale skal nu samles, sammen med eventuelle henvendelser fra folk, der måske har hørt eller set noget 31. oktober, da kvinden forsvandt, fortæller TV 2s journalist Christine Brink, der befinder sig i området.

Fotos og video

Huset, hvorfra den 68-årige kvinde blev bortført, ligger i et naturskønt parkområde med et rigt dyre- og fugleliv, og derfor er der mange mennesker, der går tur i området.

Onsdag blev alle, der gik forbi huset, udspurgt af politiet.

Blandt dem pensionist Svein Bakkedal, der er en ivrig fuglefotograf og derfor har taget masser af billeder i området. Han mindes ikke at have set noget af interesse, men på politiets opfordring har han været hjemme og se alle sine fotos fra efteråret igennem.

Julia Modin: Jeg kan ikke engang huske, hvad jeg selv lavede den 31. oktober sidste år.

- Jeg har filmet her hver eneste dag, så jeg har ret meget filmmateriale, men jeg kan ikke se noget, som politiet har brug for. Men nu vil jeg gå det hele nøje igennem en ekstra gang, og er der noget, så vil jeg henvende mig til politiet. Det er klart. Der er mange, der går her og fotograferer på grund af dyrelivet, så jeg håber de måske finder noget, siger Svein Bakkedal.

Jeg kommer til at tænke en ekstra gang

Også Julia Modin, der er interiørdesigner, er blevet udspurgt af politiet:

- De spurgte om vi boede her? Om vi vidste noget?  Om vi havde hørt noget?  Om vi havde taget nogle billeder den dag? Om vi gik den tur ofte? Men jeg kan ikke huske noget. Jeg kan ikke engang huske, hvad jeg selv lavede den dag. Det var jo halloween. Men jeg kommer til at tænke over det en ekstra gang, siger hun.

Det samme siger Vega Stanger, der er forsikringskonsulent. Heller ikke han mindes noget særligt fra den dag for 70 dage siden.

Vega Stanger: Overraskende, at en af Norges rigeste mænd bor her i området

- Min første reaktion var, at det var overraskende, at en af Norges rigeste mænd boede her. Det er lidt specielt. Jeg vidste ikke, at der boede nogen rige eller vigtige personer i dette område. Jeg husker absolut ingenting, men nu skal jeg da hjem og tænke godt efter, siger han.

Den bortførte kvinde Anne-Elisabeth Falkevig Hagen er gift med den norske milliardær Tom Hagen, der er blevet afkrævet en løsesum på ni millioner euro, udbetalt i kryptovaluta. Politiet har dog frarådet familien at betale løsesummen, fortalte politiet på dagens pressemøde.