Udland

Nu kommer strandede skiturister hjem - nyt voldsomt snevejr på vej til alperne

Det massive snefald over Alperne skaber fortsat store problemer. Mindst syv personer har mistet livet.

Nu er der langt om længe gode nyheder til 79 danskere, som siden lørdag har været fanget i snemasserne i den østrigske alpeby Obertauern.

Det fortæller Toke Hyldgaard, der er salgsdirektør i rejsebureauet Danski:

- Vores gæster kan forvente at komme hjem tirsdag eftermiddag. De er netop blevet hentet af to busser og kørt til lufthavnen i Salzburg, hvor der står et fly klar til at flyve dem hjem til Danmark.

Det massive snefald over Alperne skaber fortsat store problemer. Mindst syv personer har de seneste dage mistet livet, og flere er meldt savnet.

Holder vejret

Hos Danski holder de vejret – og holder øje med vejret. En planlagt afgang onsdag aften til de hårdt ramte områder i Østrig afhænger af vejrgudernes lune, fortæller Toke Hyldgaard til TV 2:

- Som det ser ud lige nu, forventer vi at sende vores gæster afsted. Vi er i tæt dialog med myndighederne dernede og tager de nødvendige forholdsregler, hvis vejrsituationen skulle ændre sig markant. Der skulle komme et massivt snefald i aften, som skulle aftage i løbet af i morgen, så lige nu er vi positive i forhold til vores afgang.

TV 2 Vejrets meteorolog Lone Seir bekræfter, at der er nye forsyninger sne på vej til de plagede alper.

- Det er det samme lavtryk, som de kommende dage giver os blæsevejr og risiko for stormflod, der lige nu ser ud til at sende nye fronter med snevejr ned i området. Nogle modeller viser, at der kan falde helt op til en meter, mens andre modeller er lidt mere moderate. Et godt bud er, at der falder et sted mellem en halv og hel meter sne op mod weekenden, siger Lone Seir.

Koster liv

Det voldsomme snevejr i området kostede i weekenden to tyske turister livet, da flere laviner ramte den østrigske provins Vorarlberg.

I samme provins mistede en schweizisk kvinde livet i en skiulykke, mens en slovensk mand mistede livet i en skiulykke i nærheden af Salzburg.

Det voldsomme vejr har også kostet menneskeliv i Italien og Tyskland.

Så meget sne er der faldet i januar i Østrig.