Udland

Drone-observation stoppede flytrafikken i Heathrow

I december blev flytrafikken i flere omgange indstillet ved en anden London-lufthavn på grund af droner.

Londons store lufthavn, Heathrow, indstillede tirsdag aften alle afgange.

Det skete efter meldinger om, at der er set en drone i luften tæt ved lufthavnen.

- Som en sikkerhedsforanstaltning har vi stoppet afgangene, mens vi efterforsker. Vi undskylder til passagererne for det besvær, det måtte medføre, lød det fra Heathrow.

Britisk politi bekræftede på Twitter, at de fik meldingerne om droneobservationen i udkanten af Heathrow omkring klokken 18.05 dansk tid.

- Betjente i Heathrow efterforsker i øjeblikket meldingerne sammen med kollegaer fra lufthavnen, oplyste politiet.

Kort efter klokken 19.30 kunne lufthavnen oplyse, at flytrafikken var genoptaget.

Droner ved Gatwick i tre dage

I december var droneflyvninger skyld i, at lufthavnen Gatwick lidt uden for London blev lukket ned ad flere omgange over tre dage op til jul.

Dengang betød forstyrrelsen, at omkring 1000 fly blev aflyst eller omdirigeret, og i omegnen af 140.000 passagerer blev berørt.

Et britisk par blev anholdt i sagen, men senere løsladt.

Nye tiltag skal stoppe droner

Nedlukningen af Gatwick fik stor opmærksomhed og har fået det britiske parlament til at indføre ny lovgivning ganske hurtigt. 

- En ny lov giver politibetjente magt til at tvinge droner til at lande og kræve, at brugerne sørger for den rette dokumentation, udtalte det britiske transportministerium mandag. 

Loven giver desuden politiet mulighed for at "undersøge områder og beslaglægge droner - herunder elektroniske data, som er lagret i enheden", står der i udtalelsen. 

Derudover vil det britiske indenrigsministerium begynde at teste en ny antidroneteknologi. Den skal gøre det muligt at "forhindre en gentagelse af hændelser som den, der for nylig fandt sted i Gatwick", hedder det.