Udland

Huawei straffer ansatte for iPhone-tweet

Den kinesiske smartphonegigant Huawei har slået hårdt ned over for to medarbejdere, der lavede et uheldigt tweet nytårsaften.

Konkurrencen er hård mellem verdens store producenter af smartphones.

Det mærker to medarbejdere i Huawei efter et uheldigt tweet sendt nytårsaften fra Huaweis officielle Twitter-profil.

Ifølge et intern brev set af Reuters mener Huaweis ledelse, at de to har skadet selskabets brand.

Via Twitter til iPhone

- Glædeligt #2019 fra alle os hos Huawei. Vores nytårsforsæt dette nytår er at give dig flere grunde til at være i kontakt med dem, du kerer dig for, står der i tweetet.

Uheldigvis bærer samme tweet mærkatet "via Twitter til iPhone". iPhone er konkurrenten Apples produkt.

Skønt tweetet hurtigt blev slettet, har screenshots af det spredt sig på sociale medier og hjemmesider. Og det har fået ledelsen i Huawei til at reagere i en intern besked set af Reuters.

- Hændelsen har gjort skade på Huawei-brandet, skriver vicedirektør i Huawei Chen Lifang i brevet ifølge Reuters.

Her fremgår det yderligere, at fejlen opstod, da Huaweis mediebureau oplevede problemer med sin forbindelse nytårsaften og derfor brugte en iPhone til at få tweetet sendt ud, mens det stadig var nytårsaften.

De ansvarlige er blevet degraderet

Men selvom det altså var et eksternt firma, der stod for tweetet, har Huawei straffet to interne medarbejdere på grund af manglende opmærksomhed.

Begge er blevet degraderet og har fået sænket deres løn med omkring 4500 kroner om måneden. Den ene, Huaweis digitale marketingchef, har også fået fastfrosset sin løn i 12 måneder ifølge Reuters.

Huawei og Apple ligger i hård kamp på verdensmarkedet for smartphones, hvor Huawei i 2018 overhalede Apple og tog andenpladsen ifølge Bloomberg.

Verdens største producent af smartphones er fortsat Samsung, der har en markedsandel på 20,9 procent ifølge analysehuset IDC.