Udland

A.P. Møller - Mærsk-partner taber 270 containere i Nordsøen

Flere af containerne er fyldt med et farligt pulver. En af dem er fundet, men de andre savnes fortsat.

Skattejægere har netop fået en forsinket julegave i Holland.

De seneste dage er containere med blandt andet legetøj, møbler og fladskærms-tv'er begyndt at skylle op på øerne Terschelling og Vlieland.

Det sker, efter at et skib fra A.P. Møller - Mærsk-partneren MSC har tabt op mod 270 containere i Nordsøen, da det onsdag blev fanget i det voldsomme stormvejr, der blandt andet gav stormflod flere steder i Danmark.

Det skriver Reuters.

Holland nyder godt af vraggods

Den hollandske tv-station RTL viser billeder af hollændere, der har søgt mod de to øers strande og slæber afsted med blandt andet fladskærme over skulderen.

Det kategoriseres som vraggods, og beboerne på de hollandske øer har i århundreder nydt godt af, at den slags skyllede op på deres strande.

- Containeren dér var der fladskærme i. Jeg samlede en op. Jeg holder den varm og tør, og så må vi se, om den virker, siger en skattejæger til RTL.

Et skib fra A.P. Møller - Mærsk-partneren MSC har tabt op mod 270 containere i Nordsøen, og nu skyller fladskærme og andre genstande op på strande i Holland. Video: Mads Therkildsen

Farlige stoffer i containere

Myndighederne advarer dog folk imod at røre containerne, da flere kan indeholde farligt gods.

Det drejer sig om et pulver, der bruges i produktionen af plastik, som kan bryde i brand, og som kan skabe irritation i luftvejene.

En af containerne er fundet, mens de tre andre endnu savnes. Det skriver den tyske udgave af The Local.

Selskabet MSC har hyret en privat aktør til at hjælpe med at spore containerne, da de er til fare for skibstrafikken.

Et af verdens største containerskibe

MSC Zoe er et af verdens største containerskibe

Det sejler under panamansk flag og havde kurs mod den tyske havn Bremerhaven, da det blev fanget i stormen Zeetje ud for Hollands nordvestlige kyst.

Billeder af skibet viser utallige containere fra A.P. Møller-Mærsk. Maersk Line og MSC har i flere år været partnere i 2M-alliancen.

Her deler de to rederier skibe og kapacitet på de helt store ruter mellem Asien og Europa, de transatlantiske ruter og stillehavsruterne.

A.P. Møller-Mærsk har ingen kommentarer til hændelsen.