Udland

Migranter på vej mod Europa fundet i madrasser

Spanske grænsevagter har opdaget en ny måde, hvorpå migranter forsøger at komme ind i Europa: Gemt i madrasser.

Grænsevagter i den spanske enklave Melilla på Nordafrikas kyst har opdaget en ny måde at smugle migranter ind i Europa på.

Da de spanske grænsevagter forleden standsede en bil med to madrasser fastgjort på taget, valgte de at sprætte madrasserne op - og i hver af dem gemte der sig en migrant.

Det viser videooptagelser, som er blevet lagt på Twitter af en senator i det spanske parlament 30. december.

Afsløret for første gang

Den selvstyrende spanske by Melilla grænser op til Marokko, som er blevet en vigtig vej ind i Europa for migranter fra Afrika.

- Så længe, der ikke er nogen sikre måder at anmode om asyl på, vil situationer som denne fortsat opstå ved Europas grænse mod syd, skrev senatoren Jon Inarritu, da han delte de overraskende billeder.

Videoen, som angiveligt dokumenterer første gang, grænsevagterne afslører migranter gemt i madrasser, viser, hvordan vagterne løfter madrasser pakket i plastik af taget på en bil og sprætter de udhulede madrasser op.

Chaufføren af bilen skyndte sig at flygte tilbage over grænsen til Marokko og undgik dermed at blive anholdt af de spanske grænsevagter.

De to migranter havde det efter omstændighederne godt.

Spanske grænsevagter har opdaget en ny måde, hvorpå migranter forsøger at komme ind i Europa: Gemt i madrasser.

Stormer grænseovergang

Over 6000 migranter er i løbet af 2018 kommet ind i Melilla og den anden spanske enklave Ceuta - der begge anses for at være en port til Europa - og mange flere har forsøgt. Det viser tal fra FN's Flygtningehøjkommissariat UNHCR.

I oktober stormede 300 migranter endda grænseovergangen mellem Marokko og Melilla.

Det endte med at koste en migrant livet, mens andre kom alvorligt til skade.