Udland

Skuespiller vil give milliarder til velgørenhed

I 'Pirates of the Caribbean - Ved verdens ende' fra 2007 spiller Chow Yun-fat den kinesiske sørøver og kaptajn Sao Feng. Dale De La Rey / Scanpix Denmark

Hong Kong-skuespilleren Chow Yun-fat vil donere 4,76 mia. kroner til velgørenhed efter sin død.

Selvom man er milliardær, kan man godt leve et beskedent liv.

Det er Chow Yun-fat et bevis på.

Skuespilleren, der er bedst kendt for sine roller i ’Pirates of The Caribbean’, 'Tiger på spring, drage i skjul' og gangsterfilmen ’A better tomorrow’, kom i 2015 på Forbes liste over de bedst betalte skuespillere i verden på en 24. plads, som han delte med Russel Crowe.

Alligevel kan han blive spottet i Hong Kongs offentlige transport eller i billetkøen til at se sine egne film i biografen.

Og nu har den beskedne milliardær så erklæret, at han vil donere sin formue på 5,6 milliarder HK$ - svarende til 4,76 mia. kroner - til velgørenhed.

Det skriver The Guardian.

- Penge er ikke noget, du har for evigt. Når du en dag er væk, må du overlade det til andre at bruge dem, siger han til den sydkoreanske TV-station MBC.

- Du kan ikke tage pengene fra din bankkonto med dig, når du dør, siger han og tilføjer, at hans kone støtter beslutningen.

Hustruen Jasmine Tan har tidligere beskrevet, hvordan hendes mand ofte spiser mad fra gadeboder, og at han kun opgav sin elskede Nokia-klaptelefon, da den efter mange år var slidt op og gik i stykker.

Verdens fjerde dyreste by

Hans fans hylder ham for den mådeholdne livsstil, som ellers kan være svær at opretholde i Hong Kong, hvor afstanden mellem rig og fattig er enorm, og boligpriserne og leveomkostningerne er tårnhøje.

I 2018 blev Hong Kong rangeret som verdens fjerde dyreste by at leve i ifølge The Economist. I undersøgelsen er over 150 forskellige produkter blevet sammenlignet på pris i 133 forskellige lande. København indtog en ottende plads, mens førstepladsen gik til Singapore.