Dobbeltdrab i Marokko

Fem nye anholdelser i sag om dobbeltdrab i Marokko

I alt er 18 personer nu anholdt i sag om drab på en dansker og en nordmand i Marokko.

Marokkanske myndigheder har foretaget fem nye anholdelser i sagen om drabene på en dansk og en norsk kvinde.

Det oplyser Abdelhak Khiam, lederen af den særlige antiterror-politienhed, BCIJ, til AFP. Anholdelserne er sket flere steder i Marokko.

Dermed er der i alt 18 anholdte i sagen om drabene på 24-årige Louisa Vesterager Jespersen og hendes norske veninde Maren Ueland.

De to blev fundet dræbt i mandags i deres telt på et plateau ved bjerget Toubkal nær bjerglandsbyen Imlil i Marokko.

Drabene efterforskes som terrorrelaterede af de lokale myndigheder. Også Politiets Efterretningtjeneste her i landet betragter drabene som en terrorhandling.

Gik målrettet efter turister

Marokkanske myndigheder foretog allerede tirsdag den første anholdelse og yderligere tre blev anholdt torsdag. Disse fire mænd er hovedmistænkte for drabet, og mindst tre af dem optræder på en video, der har floreret på de sociale medier, hvor fire mænd sværger troskab til Islamisk Stat. Denne video, og en anden der viser et muligt drab på en af de to kvinder, er ifølge PET formentlig ægte.

Fredag kunne marokkanske myndigheder oplyse, at yderligere ni, som er mistænkt for at være en del af det samme netværk som de hovedmistænkte, var anholdt. 

Den danske kvinde tog afsted til Marokko den 8. december sammen med sin norske veninde for at vandre i bjergene. De to havde mødt hinanden på en friluftslinje på en højskole i Norge.

På et pressemøde søndag fortalte marokkansk politi, at der ifølge deres opfattelse var tale om, at de anholdte er gået direkte efter at dræbe turister.

Det er også myndighedernes opfattelse, at arrestationerne har forhindret yderligere angreb:

- Da vi undersøgte deres hjem, fandt vi materialer, som kunne anvendes til at lave bomber. Med anholdelsen af de yderligere ni mistænkte, forhindrer vi andre potentielle angreb, som kunne have været udført som hævn for, at vi har anholdt de fire hovedmistænkte, sagde polititalsmand Boubker Sabik på pressemødet ifølge VG.

Ligene af de to kvinder blev fløjet fra Marokko til Danmark den 21. december.