Udland

Politiet finder ødelagt drone nær Gatwick-lufthavnen

Politiet sigter ikke en mand og en kvinde, der blev anholdt i sag om mystiske droner ved Gatwick.

Det ser ud til, at politiet har gjort et fund i sagen om de mystiske droner nær Gatwick-lufthavnen ved London. Ifølge mediet Sky News er der fundet en ødelagt drone tæt på lufthavnen.

- Selvfølgelig vil vi gøre alt, hvad vi kan for at undersøge dronen, og det er noget, der bliver prioriteret, siger efterforskningschef Jason Tingley fra politiet til Sky News.

Efter afhøringer har politiet valgt at løslade to personer fra lokalområdet, som blev anholdt sent fredag i forbindelse med sagen.

Ikke længere mistænkte

Myndighederne vurderede, at der ikke var grundlag for at opretholde sigtelserne mod den 47-årige mand og hans 54-årige kvindelige ledsager. 

- Begge personer har været meget samarbejdsvillige i forhold til vores arbejde, siger Tingley til Reuters. 

Han oplyser videre, at de to ikke længere er mistænkte i drone-sagen i Gatwick.

Ifølge Sky News skete fundet af dronen, efter at politiet har været til stede på en adresse i byen Crawley, der ligger tæt på lufthavnen.

Det var også her, at de to personer, der blev anholdt tidligere opholdt sig.

Ikke terror

Mellem onsdag og fredag er mystiske droner blevet spottet i området omkring Gatwick, hvilket flere gange førte til, at lufthavnen blev lukket ned.

Siden den første drone dukkede op, estimerer politiet, at der er blevet spottet intet mindre end 50 droneflyvninger over landingsbanen. Men siden fredag er der ikke blevet set droner i området.

Det kunne have fået store konsekvenser, hvis en af robotterne var stødt sammen med et fly under letning eller landing. 

Myndighederne har dog hele tiden vurderet, at der formentlig ikke er tale om terror, men nærmere en "forsætlig handling".

Både lufthavnen, politi, eksperter og militæret har været aktiveret i jagten på de flyvende robotter og deres ejere.

Et rejsemareridt

Episoden har udviklet sig til et rejsemareridt for adskillige mennesker. 

Lørdag estimerede myndighederne, at 140.000 passagerer havde været berørt af de aflyste afgange, der har fundet sted på travle rejsedage op til jul. 

Søndag lyder meldingen fra lufthavnen, at flyene igen er luften, selv om der fortsat er forsinkelser på flere afgange. 

Lufthavnen har udlovet en dusør på 50.000 pund til dem, der giver oplysninger, der kan lede til, at sagen bliver opklaret.