Dobbeltdrab i Marokko

Yderligere ni anholdt i sagen om drab på to kvinder

I forvejen sidder fire personer fængslet i sagen.

Ifølge lokale medier har de marokkanske myndigheder anholdt yderligere ni personer i sagen om dobbeltdrabet på 24-årige danske Louisa Vesterager Jespersen og 28-årige norske Maren Ueland.

De to skandinaviske kvinder blev mandag morgen fundet dræbt i deres telt nær Atlasbjergene, hvor de befandt sig i forbindelse med en vandretur. Begge havde skader på deres halsregioner forårsaget af en skarp genstand. 

Det er politiet opfattelse, at de ni netop anholdte har tilknytning til det samme terrornetværk som de fire, der allerede sidder fængslet i sagen. 

Anholdelserne har fundet sted i flere marokkanske byer, og i samme forbindelse har politi beslaglagt både knive, sværd, elektronisk udstyr og materialer, der kan bruges til fremstilling af bomber.

Efterforskes som terror

De marokkanske myndigheder efterforsker dobbeltdrabet som terror, og foruden de ni netop anholdt, sidder yderligere fire personer fængslet i sagen. Ifølge myndighederne har de fire mistænkte tilknytning til Islamisk Stat, som de i en video har svoret troskab til. 

Først blev en mand anholdt onsdag, og siden kunne den marokkanske ambassade i Danmark torsdag bekræfte, at yderligere tre mænd i alderen 25 til 32 var blevet anholdt.

Alle vil blive retsforfulgt

I Marokko fylder drabet på de to skandinaviske kvinder meget.

Civile tilkendegiver både på sociale medier og til mindehøjtidligheder deres sympati for Louisa Vesterager Jespersen og Maren Uelands efterladte, og en talsmand for regeringen i Marokko, Mustapha El Khalfi, fortalte på et pressemøde torsdag, at landet fordømmer handlingen, da den ”ikke passer ind i de marokkanske værdier og traditioner”.

Han uddybede endvidere, at de daværende fire anholdte vil blive retsforfulgt af den offentlige anklagemyndighed, når omstændighederne omkring drabene er blevet fastlagt.

De to kvinders jordiske rester er i skrivende stund med fly på vej mod Norden