Udland

To anholdt for droneflyvninger i nærheden af lufthavn

Mindst 110.000 passagerer er blevet påvirket af aflysninger, efter droneflyvninger i nærheden af Gatwick-lufthavnen i London.

En 47-årig mand og en 54-årig kvinde sent fredag aften blevet anholdt i forbindelse med droneflyvninger i nærheden af London-lufthavnen Gatwick.

Det skriver BBC.

De to blev anholdt i byen Crawley, der ligger tæt ved lufthavnen.

Onsdag og torsdag har flytrafikken fra og til lufthavnen været indstillet på grund af flere droner, der med vilje blev fløjet i nærheden af lufthavnen.

Myndighederne har i første omgang afvist, at der skulle være tale om terror, men satte talstærkt ind med politi- og militærstyrker. 

Dronerne blev sidst set set sent torsdag aften. Allerede onsdag aften oplyste lufthavnen, at to droner var blevet spottet i området, og at flyvninger derfor ville blive indstillet.

Fredag morgen blev flytrafikken stille og roligt genoptaget efter en lang række forsinkelser og aflysninger torsdag. Fredagen igennem var dog stadig store forsinkelser og flere aflysninger af afgange fra lufthavnen.

Kan gøre stor skade

Hvis sådan en drone for eksempel rammer en flyvinge, så kan det få fatale konsekvenser, fortæller Mathias Flindt, der er konsulent ved Teknologisk Institut og formand for brancheforeningen DroneDanmark.

Sådan ser det ud, når en drone rammer en flyvinge

- Dronerne udgør en sikkerhedsrisiko for flyvningen på grund af risikoen for kollision med flyene. I mange år har man haft problemer med fugle, der kolliderer med fly – og det er faktisk lidt det samme med dronerne. Dronerne er lavet af kraftigere materialer, der kan gøre større skade, og der er ofte et batteri, der udgør en eksplosionsfare, fortæller han.

Gatwick er nummer otte på listen over Europas mest travle lufthavne. Den betjener 228 destinationer i 74 lande, og 45 millioner passagerer er hvert år gennem lufthavnen.

Fra Danmark kan man for eksempel rejse til Gatwick med selskaberne Easyjet og Norwegian.