Dobbeltdrab i Marokko

PET: Drabsvideo er efter alt at dømme ægte

13 personer er anholdt i sagen om dobbeltdrabet på to skandinaviske kvinder i Marokko.

Den video, der viser drabet på en kvinde, og som er blevet sat i forbindelse med dobbeltdrabet på to skandinaviske kvinder i Marokko, er formentligt ægte. 

Det oplyser Politiets Efterretningstjeneste i en pressemeddelelse. 

- Der pågår forsat en efterforskning, og på baggrund af det nuværende materiale og de undersøgelser, som er gennemført, arbejder Rigspolitiet og PET ud fra en antagelse om, at de to omtalte videoer er ægte. De tekniske analyser er på nuværende tidspunkt ikke afsluttet, men der er ikke noget som tyder på, at videoerne ikke skulle være ægte, lyder det fra PET. 

En anden video viser fire af de anholdte i sagen sværge troskab til Islamisk Stat.

I alt er 13 mennesker ifølge lokale medier nu anholdt for dobbeltdrabet på 24-årige danske Louisa Vesterager Jespersen og 28-årige norske Maren Ueland. De to kvinder blev fundet døde i deres telt ved Atlasbjergene mandag.

PET enige: Det er terror 

I onsdags blev én mand anholdt, torsdag blev tre andre anholdt, og fredag skriver lokale medier, at yderligere ni personer er blevet anholdt - og dermed sidder i alt 13 nu fængslet i sagen, som de marokkanske myndigheder efterforsker som terror. 

- Dette er en vurdering, som PET på det foreliggende grundlag er enig i, lyder det i førnævnte pressemeddelelse, hvor det også oplyses, at både PET og Rigspolitiet er i tæt kontakt med de marokkanske myndigheder. 

Video delt på sociale medier

Videoen, hvis ægthed i øjeblikket bliver analyseret, er siden mandag blevet delt på de sociale medier, og flere i Louisa Vesterager Jespersens omgangskreds har fået den tilsendt på Facebook. 

Både Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Rigspolitiets særlige afdeling for cyber-kriminalitet har derfor de seneste dage arbejdet tæt sammen med Facebook for at stoppe spredningen. 

Til TV 2 opfordrede politiinspektør Claus Birkelyng fra Rigspolitiets afdeling NC3 torsdag til, at personer, der modtager omtalte video, sletter den med det samme. 

- Får man videoen fra folk, man ikke kender, så synes jeg, man skal slette den og blokere disse mennesker. Får man den fra folk, man kender, så skal man slette den og tage kontakt til de mennesker og sige, at man synes, det er usmageligt og gøre opmærksom på, at det er strafbart, siger Claus Birkelyng.