Dobbeltdrab i Marokko

Tusinder har kommenteret dræbt danskers sidste opslag på Facebook

- Vi tolererer ikke den slags handlinger i vores land. Hvil i fred, skriver flere tusinde mennesker på Louisa Vesterager Jespersens Facebook-side.

Drabene på 24-årige Louisa Vesterager Jespersen og hendes 28-årige norske veninde Maren Ueland har chokeret dem, der kendte dem.

Men de har også sendt chokbølger gennem Marokko. 

Netop nu strømmer det ind med kommentarer på Louisa Vesterager Jespersens allersidste opslag på Facebook.

- Kære venner. Jeg skal til Marokko i december. Er der nogen af jer, der er der på den tid, eller nogen bjergvenner, der ved noget om Toubkal? skrev hun.

Blandt kommentarerne går specielt én besked igen.

- Som marokkaner er jeg dybt chokeret over hændelsen og virkelig ked af, hvad der er sket i Marokko. Jeg håber, de mistænkte får, hvad de fortjener. Vi tolererer ikke den slags handlinger i vores land. Hvil i fred. Vi undskylder dybt, står der igen og igen.

- Terrorisme har ingen religion

Over 29.000 personer har reageret på hendes opslag fra 21. november om den kommende tur til Marokko, og flere end 26.000 har kommenteret det. Og det tal vokser hvert minut.

Størstedelen er fra folk, der hævder at være fra Marokko eller andre muslimske lande, og som undskylder for den skæbne, der mødte de to kvinder i deres land.

Beskederne er på arabisk, fransk og engelsk, men tonen er den samme:

- Jeg er ked af det, der er sket dig. Det har intet at gøre med Islam, skriver Nidhal Hamdi.

- Terrorisme har ingen religion. Hvil i fred, skriver Mohamed Ibrahim.

Drab efterforskes som terror

Louisa Vesterager Jespersen og Maren Ueland blev mandag morgen fundet døde efter en vandretur i Atlasbjergene.

Onsdag aften kom det frem, at de marokkanske myndigheder efterforsker sagen som terror, efter de er stødt på en video, der florerer på de sociale medier, som viser en kvinde blive dræbt.

- PET kan bekræfte, at der på internettet har floreret en video, som angiveligt viser drabet på en af de to dræbte kvinder i Marokko, skrev PET til TV 2.

- De marokkanske myndigheder har oplyst, at sagen efterforskes som terror. Videoen og den foreløbige efterforskning peger således ifølge de marokkanske myndigheder i retning af, at drabene muligvis kan relateres til terrororganisationen IS.

- Sagen ryster Marokko

TV 2 har været i kontakt med Danmarks ambassadør til Marokko, Nikolaj Harris, der udtaler, at han er dybt påvirket af sagen og føler med de pårørende.

- Sagen får stor opmærksomhed her i Marokko, og vi får mange tilkendegivelser af sorg fra marokkanere. Sagen ryster Marokko, siger han til TV 2.

Der er anholdt en person, som har forbindelse til en ekstremistisk gruppe. Flere andre mistænkte er identificeret og eftersøges nu.

Det oplyser den marokkanske anklagemyndighed onsdag aften.