Dobbeltdrab i Marokko

Løkke: Meget tyder på, at bestialsk drab er terrorhandling

Den danske statsminister oplyser, at drabssag fra Marokko fylder ham med både sorg og afsky.

Den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), kommenterer nu drabet på danske Louisa Vesterager Jespersen og hendes norske veninde Maren Ueland i Marokko.

De to kvinder blev mandag fundet dræbt i Atlas-bjergene, og seneste melding fra myndighederne i Marokko er, at drabene muligvis kan være terrorrelateret.

- Meget tyder nu på, at drabene kan være politisk motiverede og dermed en terrorhandling. Det fylder mig med vrede og afsky, og jeg tager på det skarpeste afstand fra disse barbariske og bestialske handlinger, skriver Lars Løkke Rasmussen i en udtalelse.

Efterlader ministre i sorg

Ifølge statsministeren fylder drabet på den 24-årige dansker og den 28-årige norske kvinde ham med stor sorg.

- Deres liv er på brutal vis sluttet alt for brat. Mine tanker er hos kvindernes familier, der har mistet det dyrebareste i deres liv. I har min dybeste medfølelse, skriver han.

Også udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) kommenterer drabene.

- Jeg begriber ikke, at der findes en sådan ondskab. Og det efterlader mig med sorg og vrede, at den har kostet de to unge kvinder livet, skriver justitsministeren på Twitter

Video på sociale medier efterforskes

PET og Udenrigsministeriet bekræftede sent onsdag aften, at de marokkanske myndigheder nu efterforsker mulige terrorvinkler, og at en person med forbindelse til en ekstremistisk gruppe er anholdt i sagen.

Flere andre mistænkte er identificeret og eftersøges nu af politiet i Marokko.

Derudover efterforskes en video, som har cirkuleret på sociale medier, og som muligvis kan knyttes til drabene. Videoen viser en kvinde blive dræbt, men det er ikke bekræftet, om der er tale om en af de skandinaviske kvinder.

Regeringen følger sagen tæt

Både hos PET i Danmark og hos de marokkanske myndigheder forsøger man nu at bekræfte videoens ægthed.

- Det viser, at der stadig er mørke kræfter, der med vold vil bekæmpe os og den måde, vi lever på. Det gør mig vred, men også stålsat på, at vi aldrig må give ind og give efter, skriver statsministeren.

De samme toner lyder fra udenrigsminister Anders Samuelsen på Twitter.

- Forfærdet og rasende over seneste nyt om drabet på dansk kvinde i Marokko, der nu efterforskes som en afskyelig og brutal terrorhandling begået af rabiate ekstremister, skriver han.

Den danske statsminister oplyser, at regeringen følger situationen tæt, og at myndighederne gør alt, hvad de kan, for at skabe klarhed over situationen og hjælpe de pårørende.